First time here? Checkout the FAQ!
x

الملاحظات

İngilizce dil yeterlilik sınavı türleri ve aralarındaki farklar

في تصنيف اللغه التركيه
بواسطة طالب محترف (3.8ألف نقاط)  
+3 تصويتات
45 مشاهدات

Bir Arap öğrenci veya genel olarak Orta Doğu bölgesinden bir öğrenci, uluslararası bir öğrenci olarak İngilizce konuşulan bir ülkede bir koleje veya üniversiteye kaydolmayı düşündüğünde, İngilizce dil yeterlilik sınavlarından birini geçmesi gerekmektedir. yurtdışında okuyacağı kurstan yararlanmaya hak kazanır ve yeterlilik sınavları İngilizce dilinin birçok sınavı vardır, bu yazımızda bunlardan en önemlilerine ve aralarındaki farklara ışık tutmaya çalıştık.

 Yurtdışındaki üniversiteler, İngilizce dil yeterlilik sınavlarından birini geçmek için talepte bulunurken, öğrencinin dildeki yeterliliğini belirlemeyi, özellikle öğrencinin dört dil becerisindeki seviyesini değerlendirmeyi amaçlar: dinleme, okuma, konuşma ve yazma; Üniversite, öğrencinin orada eğitim almaya uygunluğunun kanıtı olarak belirli bir standart veya test puanı gerektirir.

 Bu sınavlar sadece yurtdışındaki üniversiteler ve eğitim kurumları tarafından talep edilmekle kalmaz, şirketler bile diğer ülkelerden gelen ve İngilizce bilmeyen çalışanlarından veya çalışanlarından dil yeterlilik sınavlarından birini geçmelerini talep edebilir.

 Burada öğrenciler ve üniversiteler arasında en yaygın olarak kullanılan İngilizce dil yeterlilik sınavlarının her biri arasındaki bazı önemli farklılıklar bulunmaktadır.

 IELTS sınavı

 IELTS kelimesi, International English Language Testing System'ın kısaltmasıdır ve bu sınav, başta İngiliz üniversiteleri olmak üzere birçok üniversite tarafından istendiği için birçok öğrenci arasında en yaygın olanıdır. IELTS sınavı, birçok uluslararası şirket ve profesyonel kurum tarafından uluslararası düzeyde kabul edilmekte ve tanınmakta olup, Birleşik Krallık, Avustralya ve Yeni Zelanda'daki birçok eğitim kurumu tarafından kabul edilmektedir.

 TOEFL sınavı

 TOEFL sınavı, öğrencinin yabancı dil olarak İngilizce'deki yeterliliğini ölçmek için yapılan bir sınavdır.TOEFL sınavı iki türe ayrılır: İnternet tabanlı TOEFL sınavı (iBT) ve kağıt tabanlı TOEFL sınavı.

 TOEFL çevrimiçi testi okuma, yazma, konuşma ve dinleme becerilerini test eder ve çevrimiçi TOEFL testi, konuşma testinin bilgisayarda yapılmasıyla karakterize edilirken, IELTS testinin bu kısmı yüz yüze yapılır. sınava giren.

 TOEFL kağıt tabanlı sınav, dinleme ve yazma becerilerini, doğru dilsel kompozisyon ve söz dizimini ve okuma ve anlama becerilerini test eder.

 TOEFL sınavı da vardır ve bu tür TOEFL, öğrencinin seçtiği akademik kurum tarafından yönetilir, ancak bu sınavı geçmek, TOEFL sınavından vazgeçmek anlamına gelmez.

 Avustralya'da, öğrencinin TOEFL puanları, İngilizce dil yeterliliğini ölçmek ve çalışma vizesi alma sürecini tamamlamak için kullanılır.

 İleri İngilizce Cambridge Sertifikası (CAE)

 İleri İngilizce Cambridge Sertifikası, İngiltere'deki Cambridge Üniversitesi tarafından yönetilen ileri düzeyde bir İngilizce sınavıdır. Test, çoğu İngiliz üniversitesi ve yüksek öğretim kurumu tarafından üniversiteye kabul için dil yeterliliğinin bir ölçüsü olarak kabul edilmektedir.

 Şimdi bu testlerden hangisi sizin için en iyisi? Sizin için en iyi olan sınavı belirlemenize yardımcı olması için göz önünde bulundurabileceğiniz şeyler vardır, örneğin, TOEFL sınavı çoğu Amerikan eğitim kurumu tarafından tercih edilir veya sınavlardan birinde onu diğerinden ayıran bir avantaj görebilirsiniz. ve tercih etmenizi sağlar.Ayrıca okuyacağınız üniversite, eyalet ve öğrenim vizesinin sizin için hangi sınavın doğru olacağına karar vermede büyük rolü vardır.

 Yurtdışındaki kursların çoğu, IELTS sınavında 6 ila 6.5 arasında bir puan gerektirir ve tıp gibi bazı çalışma alanları, örneğin 7 gibi daha yüksek bir puan gerektirebilir, bu nedenle her testin bileşenlerini ve çalışma alanını iyi inceleyin. Hangi testin sizin için uygun olduğuna karar vermeden önce çalışacaktır

 Başarılar, zirvede görüşmek üzere

من فضلك سجل دخولك أو قم بتسجيل حساب للإجابة على هذا السؤال

1 إجابة واحدة

بواسطة طالب عالمي (8.7ألف نقاط)  
+1 تصويت

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته ❤️ 

مساء الخير ❤️ 

مجهوووود راااائع 

شكرا جزيلا لك 

بالتوفيق ❤️⁦(✿^‿^)⁩ 

86 Online Users
0 Guest 86 Member
Today Visits : 52556
Yesterday Visits : 71608
Total Visits : 45411513

25.4ألف أسئلة

124ألف إجابة

154ألف تعليقات

29.6ألف مستخدم

مرحبًا بك إلى Taleek Discussion، مناقشات طليق - حيث يمكنك طرح الأسئلة وانتظار الإجابة عليها من المستخدمين الآخرين. تذكر اننا هنا جميعا لمساعدة بعضنا البعض فيرجى الالتزام بقوانين وارشادات المنتدى حتى نبقي عائلة طليق نظيفة وانتاجية - لا تنسى التصويت للاجابات الصحيحة والتصويت بالسلب للاجابات المضللة او المخالفة
add
لعبة السجن
...