First time here? Checkout the FAQ!
x

الملاحظات

Karayolları koruma

في تصنيف مدونين طليق
بواسطة طالب محترف (3.8ألف نقاط)  
+1 تصويت
39 مشاهدات

Amnezi

Bazı insanlar hafıza kaybı yaşayabilir ve yaşadıkları bilgi, deneyim ve becerileri hatırlayamayabilirler. Unutulma, Arapların yaşayabilmesi için Allah tarafından yaratılan doğal bir olaydır, ancak bu normalden daha fazlaysa, örneğin beş duyu tarafından bilginin korunamaması (görme, duyma, koku, dokunma, tatma) gerçek bir unutulma ve ezberlememe sorunu vardır, bu nedenle bir konu sitesi aracılığıyla unutulmanın nedenlerini ve bilgileri korumanın yollarını belirleyeceğiz.

Tıbbi unutulma nedenleri

Akılda kötü bilgi: Bu, bilginin hızlı bir şekilde geçmesi ve odaklanmadan, bilgi benzerliği veya aralarındaki küçük farklılıklar nedeniyle ortaya çıkar.

Yetersiz beslenme: Omega-3 asitlerinin eksikliği, zayıf zihin beslenmesine ve dolayısıyla hafızanın zayıflığına yol açar, ayrıca B1, B12, a) gibi vitamin eksiklikleri ve (demir, fosfor, potasyum ve kükürt) gibi mineraller, besin dengesinin olmaması nedeniyle unutkanlık hastalarının nedenlerinden biridir.

Obezite: Birçok besini sindirmek ve beyne ulaşmak için yeterli kana sahip olmamak hafızanın zayıf olmasına neden olur, bu nedenle yüksek vücut yağlarının neden olduğu çeşitli sağlık sorunlarından kaçınmak için fazla kiloyu azaltmanız önerilir.

Psikolojik sorunlar: Bu psikolojik sorunlardan en önemlisi (depresyon, travma ve afetler, yaşamda zorluk ve baskılama, gürültü, kıskançlık, işin kapsamlı kontrolü, günlük olayların tekrar tekrar karışması ve hızlı kazanç elde edilmeye çalışılması); tüm bu sorunlar beş duyunun beyne ilettiği bilgileri kurmanın zorluğuna yol açar ve bu nedenle sonuç hafızadaki bir zayıflıktır.

İlaçlar ve uyarıcılar: Uyarıcı, hipnotik, uyuşturucu ve alkol ilaçları almak beyin hücrelerini olumsuz etkiler ve öldürür, erken yaşlanmaya, koruma ve konsantrasyon eksikliğine yol ırzdır.

Hareket, okuma ve hobi eksikliği: zihni aktif bedenle aktive eder, bu nedenle tembelliği ve egzersizi azaltmalısınız, okuma ve okumanın zihnin yemeği olduğu ve hobilerin zihinsel yetenekleri ve hafızayı aktive ettiği bilinmektedir.

Karayol -ları

Önce önceki unutulmanın neden ortaya çıktığının nedenlerini biliyorsunuz ve bundan kaçınmaya çalışıyorsunuz ve ardından hızlı bir şekilde kaydetmenize yardımcı olan sonraki adımları izleyin:

Kaydetmeden önce görme ve okuma: Bilgileri kaydederken, görün, okuyun ve bilgilerin içeriğini anlamaya çalışın

Tasarruf etmek için doğru zamanı seçin: zihninizin en iyi olduğu zamanlarda tasarruf etmek için yararlı zamanlar vardır (şafak namazından önce ve sonra, gürültü eksikliği, özel günlerin ve sorunların eksikliği);

Bilgileri bağlama: Bilgileri bir olaya veya zihnin bilgileri hatırlamasına ve unutmasına yardımcı olan bir şeye bağlamaya çalışın

Yinelenen bilgiler: Gününüzde ve boş zamanlarınızda kaydettiğiniz bilgileri her zaman tekrarlayın ve hatayı dinlemeniz önerilir, zihindeki bilgileri daha da oluşturur

Hafıza bozukluğunun tedavisi

Otlar: Otlar marmelat, biberiye, tarhun yaprakları, nane, karanfil vb.

Dokunma: Aşağıdakileri takip edin

Yazıcıda ve bilgisayarda yazmayı öğrenin

Kulak memesi masajı

Gelecekte hatırlanacak tüm bilgileri yazmak (randevular, önemli bilgiler vb.) zaman içinde unutmamanız için özel bir nota koyar

En önemlisi günde yarım saat yürümek olan hafif egzersiz

(satranç, görüntü düzenleme, odaklanması gereken bilgisayar oyunları) gibi hafıza ile etkinleştirilen oyunları oynamak;

Hobiler en önemlileridir (okuma, yazma, çizim, müzik dinleme vb.) ruh halini iyileştirirler

Bilgileri kaydedilmeden önce anlamak, bilgiyi zihinde yer edindiriyor.

Gerekmedikçe cep telefonu kullanmayın veya kullanmayın

İyi şanslar, zirvede görüşürüz.

من فضلك سجل دخولك أو قم بتسجيل حساب للإجابة على هذا السؤال

1 إجابة واحدة

بواسطة طالب عالمي (8.7ألف نقاط)  
+1 تصويت

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته ❤️ 

مساء الخير ❤️ 

مجهووود رااااااائع 

جزاك الله كل خيرا ❤️ 

بالتوفيق ❤️⁦(✿^‿^)⁩ 

144 Online Users
0 Guest 144 Member
Today Visits : 50121
Yesterday Visits : 64489
Total Visits : 45473506

25.4ألف أسئلة

124ألف إجابة

154ألف تعليقات

29.6ألف مستخدم

مرحبًا بك إلى Taleek Discussion، مناقشات طليق - حيث يمكنك طرح الأسئلة وانتظار الإجابة عليها من المستخدمين الآخرين. تذكر اننا هنا جميعا لمساعدة بعضنا البعض فيرجى الالتزام بقوانين وارشادات المنتدى حتى نبقي عائلة طليق نظيفة وانتاجية - لا تنسى التصويت للاجابات الصحيحة والتصويت بالسلب للاجابات المضللة او المخالفة
add
لعبة السجن
...