First time here? Checkout the FAQ!
x

الملاحظات

Yurtdışında Çalışmayı Düşünürken Dikkat Edilmesi Gereken 4 Faktör

في تصنيف مدونين طليق
بواسطة طالب محترف (3.8ألف نقاط)  
+2 تصويتات
96 مشاهدات

Yurtdışında eğitim alma kararı, mümkün olduğunca dikkatli alınması gereken kader kararlardan biridir. Doğru kararı verdiğinizden emin olmak için, dikkate almanız gereken bir takım önemli şeyler vardır.

Bu şeylerden bazıları basit oldukları kadar doğrudur, gerçekçi vizyona ihtiyaç duyarsınız ve kendinizle daha fazla dürüstlük istersiniz

Evinizden uzun süre uzak durabilir misiniz?

Evlerine, ailelerine ve arkadaşlarına yakın bir yerde çalışanlar bile yeni durumla baş edemezler ve daha fazla arkadaşlık kuramazlar. Eğer bu insanlardan biri olduğunuzu düşünüyorsanız, iki yılı aşmayacak kısa bir yol arasanız iyi olur.

Ancak, yeterince sosyal bir insan olduğunuzdan ve ailenizden uzakta yaşayabileceğinizden eminseniz, birkaç yıl boyunca uzabilecek entegre bir çalışma programına sahip olmanız için iyi bir fırsattır.

Büyük şehirleri mi yoksa küçük kırsal köyleri mi seviyorsunuz?

Şehirlerin tıkanıklığı ve gürültüsü ve içlerindeki hızlı yaşam temposu bazıları için sevilmeyen olarak kabul edilebilir, diğerleri ise kırsal kesimdeki yaşamın sakin ve dikliğini yorgun görmektedir.

Bu nedenle, genel ruh haliniz üzerindeki önemi nedeniyle ulaşım ve eğlence mekanlarının faktörlerini dikkate almanız gerekir; bu da, çalışmaya devam etme yeteneğinizi kaçınılmaz olarak etkileyecektir.

Bir odayı başkasıyla paylaşmaya hazır mısın?

Kampüs kültürü ülkeler arasında değişir. Avustralyalı bir öğrenci kampüsten uzakta yaşama olasılığı daha yüksek olsa da, İngiliz üniversiteleri kampüsteki öğrencilere daha fazla alan sağlar

Amerika Birleşik Devletleri veya Hong Kong'da eğitim almayı düşünen çoğu öğrenci de başka bir öğrenciyle ortak bir oda beklemek zorundadır, bu nedenle başka biriyle paylaşmak için bir fikrini kabul etmiyorsanız, üniversitenin yakınında bir yerde bir ev veya tek bir oda almak için mali olanaklarınızı iyi incelemeniz gerekir.

Yurtdışında eğitim Artıları

Hangi iş seçenekleri mevcuttur?

Mezuniyetten sonra okuduğunuz ülkede kalmayı planlıyorsanız, bazı ülkeler belirli alanlarda geliştiği için bu noktaya öncelik vermelisiniz ve burada bunun için uygun bir program seçmelisiniz.

Örneğin, Londra, dünya çapında çok sayıda devin önemli bir merkezidir ve bu da onu iş ve finans mezunları için en heyecan verici yer haline getirir

Cevap yukarıdakilerin hepsinden sonra açıktır

من فضلك سجل دخولك أو قم بتسجيل حساب للإجابة على هذا السؤال

1 إجابة واحدة

بواسطة طالب عالمي (8.7ألف نقاط)  
0 تصويتات

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته ❤️ 

مساء الخير ❤️ 

منشوووور رااائع 

بالتوفيق ❤️⁦(✿^‿^)⁩ 

177 Online Users
0 Guest 177 Member
Today Visits : 57765
Yesterday Visits : 60675
Total Visits : 45783783

25.4ألف أسئلة

124ألف إجابة

154ألف تعليقات

29.6ألف مستخدم

مرحبًا بك إلى Taleek Discussion، مناقشات طليق - حيث يمكنك طرح الأسئلة وانتظار الإجابة عليها من المستخدمين الآخرين. تذكر اننا هنا جميعا لمساعدة بعضنا البعض فيرجى الالتزام بقوانين وارشادات المنتدى حتى نبقي عائلة طليق نظيفة وانتاجية - لا تنسى التصويت للاجابات الصحيحة والتصويت بالسلب للاجابات المضللة او المخالفة
add
لعبة السجن
...