First time here? Checkout the FAQ!
x

الملاحظات

Çocukları motive etmek için kapalı oyuncaklar fikirleri

في تصنيف مدونين طليق
بواسطة طالب محترف (3.8ألف نقاط)  
+1 تصويت
54 مشاهدات

Bir çocuğu doğru şeyi yapmaya veya ondan isteneni yapmaya veya yeni bir dil öğrenmeye veya belki de çocuğun becerilerini keşfetmeye çalışmaya motive etmek, her şeyden önce ebeveynlerin çocuklarının becerilerini bilmeleri, oyunlara, kitaplara veya diğer eğlence materyallerine kıyasla seçtikleri ilgi alanlarını, tercihlerini ve zevklerini anlamaları ve bunu elde etmeleri için çok çaba gerektirir. Anaokulu Öğretim Üyesi Dr. İbtihaj Talib, "Madam Net" takipçileri için bir dizi kural koyar, çocuğu motive etmek için bir dizi fikir ve iç oyunla

Çocuğu uyarmak için altın kurallar

Çocuğu motive etmek için bir plan yapılmalıdır.

Çocuğu motive etmek için planlar yapılmalıdır.

1. Hedefi belirlemek ve oğlunu ilk yola koymak, böylece görevi daha sonra tamamlamak çocuk için kolaydır ve hedeflerin uygulanması basit ve kolaydır ve bir spor turnuvası almak veya yabancı dil eğitimini tamamlamak gibi uzun vadeli olabilir.

2. Uygulamak için birlikte bir plan ve plan geliştirmek;

3. Ödüller çocukları motive etmenin en yaygın yoludur, TV zamanı, dondurma, kek veya oyuncak kadar basit bir şey olabilir ve çocuklar bazı alışkanlıklarını geliştirmelerine yardımcı olan basit olanlardan mutlu olurlar.

Çocuğu ödül tarzında uyarmak bazı durumlarda yararlı olabilir, ancak belirli bir yaşta çocuk kişiliğini inşa etmeye veya değerleri aşılamaya katkıda bulunmaya yardımcı olmaz.

4. Genellikle çocuk, kendi başına bir ödül olan iyi bir şey yapma veya başarma durumunda olumlu ve tatmin edici bir duyguya sahiptir ve ebeveynler çocuğa bir okul dayatmasını tamamladıktan veya bitirdikten sonra nasıl hissettiğini bile sorabilir, bu da çocuğun güvenini ve özgüvenini arttırır.

5. Ebeveyn ve çocuk arasındaki hedefli konuşma, şeyi yapmanın ana nedeni ve bunu yapmamanın olumsuz etkileri hakkında, çocuğa soruyu sorarak ve cevap için misafirperver ve anlayışlı bir sandıkla bekleyerek

6- Çocuğunuza bir şey yapmasını emretmeyin, özellikle yeniyse ve daha önce tek başına uygulamamışsa, çocuğu uyarma yöntemi ilk etapta çocukla tanışmada veya yapmamada güçlü bir faktördür.

Bahçe yetiştiriciliğine katılmak 

Çocuğun bahçe dikimine katılımı

Bahçe dikimi çocuk uyarıcı bir el etkinliğidir

 

Bulmacalar, çocuğun çizebileceği herhangi bir çizimi seçmesine izin verin ve sonunda görüntünün bir bulmaca oyununu üretmek için makas kullanarak kesin, ardından görüntü parçalarını ilk kez olduğu gibi yeniden bir araya getirin ve bulmaca etkinliği için hazır görüntüleri kullanmak mümkündür.

Oyuncak heykelcikler, çocukların bazı hayvanları veya bazı çizgi film karakterlerini taklit ettiği, daha sonra aniden klibi kapattığım ve bununla birlikte çocuğun hareketinin durduğu, ses durmaları ve stabilite ile birlikte kazanan çocuklara ödüller sunan bir müzik klibi çalınır.

Ebeveynler, yanlarında grup okuma yöntemlerini izleyerek veya evin etrafına okuma içeriği koyarak ve eğlenceli grafiklerle destekleyerek çocuklarını okutabilirler.

Çocukların yapabileceği çok sayıda basit el etkinliği vardır, bunlardan bazıları bilezik yapmak, kayalara şekiller çizmek ve boyamak ve renklendirmek için oje kullanmak için boncuk kullanır.

Bir çocuğun etkinliğine katılma

Çocukların oyunlara katılımı

Baba bir oyunda çocuğa yardım edebilir.

Bahçe ekimi faaliyeti sadece toprağa bir tohum ekmekle ilgili değildir, aynı zamanda çocuğa bitkinin nasıl büyüdüğü hakkında birçok yararlı bilgi sağlar ve ektiği sebzeleri yemesi için onu uyarır.

Baba, baba ve oğlunu bir araya getiren ve aralarındaki sevgi ve hassasiyet duygularını gösteren tüm resimleri içeren bir fotoğraf albümü oluşturmasına yardımcı olarak çocuğunun eğlenceli ve heyecan verici aktivitelerde bulunmasına yardımcı olabilir.

Müzikli sandalyeler: Bu oyun, sandalye sayısının çocuk sayısından bir daha az olması gereken ve daha sonra müziğin çalındığı bir daire şeklinde bir dizi sandalyenin sırasına dayanmaktadır.

Durdurulduğunda, oturacak sandalye bulamayan çocuk hariç tutulur, mevcut sandalye setinden bir sandalye çıkarılır ve son sandalyedeki son kişi oyunun galibidir.

Çocuk bir dakika içinde yirmi beş kelimeyi hatırlamaya çalışır, daha sonra bu kelimeleri farklı kelimelerle dolu uzun bir listeden tanır ve bu oyun bireyin hafızasını geliştirmeye yardımcı olur.

Hayvan resimlerini veya çeşitli çizimleri toplayın ve daha sonra tutkal malzemesi kullanarak kağıt ve hatta bez sayfalarına yükleyin ve daha sonra bir ebeveyn çocuğun bu hikayede belirtilen hayvanlara atıfta bulunduğu bazı hikayeleri okur.

Çocukların Zihinsel Becerilerini Geliştirme Oyunları

Bir çocuğun becerilerini uyaran oyuncak küpleri

Çocuk teşvik edici oyunların çizimi ve renklendirmesi

Küpler oluşturmak: Zihin ve yaratıcılığı teşvik eden ve çocuğun becerilerinin çoğunu geliştirmeye yardımcı olan temel oyunlardan biri. İhtiyacınız olan tek şey farklı renk ve şekillerde bir dizi blok ve gerisini çocuğunuzun hayal gücüne bırakın.

Al-Baal: Çocuğun el-göz koordinasyonunu, mantıksal düşünmeyi öğretmesine yardımcı olan bir oyun ve en büyük yararı, bulmacayı tamamlamanın getirdiği güvenin artmasıdır, bu da benlik saygısının artmasına neden olur.

Kelimeleri görüntülere bağlama: Bu oyunun kelimeyi yakalaması ve doğru görüntüye bağlaması, çocuğunuzun alfabeyi bilmesine yardımcı olması, hafızayı geliştirmesi ve kelimeleri oluşturması gerekir

Rol yapma, bir çocuğun yaratıcılığını ve hayal gücünü geliştirmenin harika bir yoludur, bu oyun sosyal iletişimi güçlendirmeye ve çocuğu çevreleyen ortama uyum sağlamaya yardımcı olur.

Şekil ve anlamı eşleştirin: Çocuğun hafızasını geliştiren, birkaç yaprak kullanan ve örnek olarak, bir şemsiyenin üzerinde ve ilgili kağıt çekme yağmurunda, örneğin çocuğunuzun şemsiyeyi yağmurdan korumak için kullandığımızı öğrenmesi için bir oyun

Gizleme ve arama: Çocukların analitik becerilerini geliştirmelerine ve saklanacak doğru ve güvenli yer ile kötü bir yer arasında ayrım yapmalarına yardımcı olan, tüm dünyada oynadıkları oyunlardan biridir.

من فضلك سجل دخولك أو قم بتسجيل حساب للإجابة على هذا السؤال

1 إجابة واحدة

بواسطة طالب عالمي (7.3ألف نقاط)  
0 تصويتات
Merhaba kardeşim

Nasilsin

Güzel bilgi

teşekkür ederim

iyi şanslar
85 Online Users
3 Guest 82 Member
Online Members
Today Visits : 59604
Yesterday Visits : 69117
Total Visits : 46104897

25.4ألف أسئلة

124ألف إجابة

154ألف تعليقات

29.6ألف مستخدم

مرحبًا بك إلى Taleek Discussion، مناقشات طليق - حيث يمكنك طرح الأسئلة وانتظار الإجابة عليها من المستخدمين الآخرين. تذكر اننا هنا جميعا لمساعدة بعضنا البعض فيرجى الالتزام بقوانين وارشادات المنتدى حتى نبقي عائلة طليق نظيفة وانتاجية - لا تنسى التصويت للاجابات الصحيحة والتصويت بالسلب للاجابات المضللة او المخالفة
add
لعبة السجن
...