First time here? Checkout the FAQ!
x

الملاحظات

İlk akademik yılınızı özel kılan ipuçları

في تصنيف مدونين طليق
بواسطة طالب محترف (3.8ألف نقاط)  
+2 تصويتات
57 مشاهدات

Üniversitedeki ilk yılın mı? Şüphesiz kampüs, kurs materyalleri, sınıflar, ödevler ve sınavlar, öğrenci kulüpleri, eğlence etkinlikleri ve daha birçok üniversite hayatı hakkında binlerce efsane ve macera duymuşsunuz. Şimdi her şeyi kendi başına deneme ve kendi hikayeni yaratma zamanı. Deneyimden geçmekten korku, endişe ve coşku gibi bazı karışık duygular hissedebilirsiniz. Ama merak etmeyin! Tüm bu geçici duygular ve ayrıca üniversitenin ilk haftalarında size yardımcı olacak altı ipucu hazırladık, eğitim yılınıza başlayın ve özel bir yıl yapın.

Kampüs çevresinde bir tura katılın

Okulun başında bir tür korku hissedeceksiniz, üniversite geniş alanları ve binaları ile okuldan farklıdır, bu nedenle kayıp hissetmeden derslerinizin binalarını ve yerlerini tanımak için resmi çalışma başlamadan önce kampüsü gezmeye çalışın.

İlk günü kaçırmayın.

Üniversite, çalışmanın ilk günlerini sunumlara ve konunun niteliğinin basitleştirilmiş bir açıklamasına ve dersin öğretmenine ayırır, biraz sıkıcı olduğunu hissedebilirsiniz, ancak bu şekilde düşünmeyin, çalışmanın ilk günleri, sonraki günlerde ne çalışacağınıza dair daha net bir resim oluşturacak ve aynı ilgi alanlarını paylaşabilecek insanlarla tanışma fırsatı verecektir, bu günleri kaçırmayın, özellikle de ilk günü, böylece izole hissetmeyin veya daha sonra yerden garipsiniz.

Zamanınızı düzenleyin

Tabii ki, sınıflarınız için erken uyanmanız gerekir, bu nedenle ne zaman çalışacağınızı ve diğer etkinlikler için ne zaman ayıracağınızı belirleyebilmeniz için bir çalışma programı oluşturarak zamanınızı düzenlemeniz daha iyi olur. Zaman organizasyonu, çalışma hedeflerinize ve başarınıza ulaşmanın anahtarıdır. Çalışmalarınızı düzgün bir şekilde organize etmek ve planlamak, testleriniz yaklaştıkça size çok zaman ve sorun kazandırabilir. Üniversitedeki ilk yılınızdan itibaren bu yöntemi izleyin ve gelecek yıllar boyunca zamanınızı düzenlemeye nasıl alışacağınızı göreceksiniz.

Öğretmenlerine yakın ol.

Her öğretmenin kendi öğretim ve bilgi açıklama tarzı vardır, ilk başta bazı öğretmenlerle uğraşmakta zorlanabilirsiniz, ancak zamanla her öğretmenin kendi tarzına uyum sağlayacaksınız. Belirli bir noktayı anlamıyorsanız, iyi, sevilen ve öğretmenlerinize yakın olmak için soru sormaktan veya yeniden açıklama istemekten korkmayın.

Ders dışı aktivitelere katılmak

Üniversite sadece sınıflardan ve sınavlardan çok daha fazlasıdır, üniversite size hem akademik hem de kişisel olarak gelişmenize yardımcı olan tüm olanakları sunan çeşitli bir ortamdır. Üniversite hayatını sıkıcı hale getirme! Çalışmaktan başka bir şey yok, öğrenci etkinliklerine katılarak, etkinliklere, seminerlere vb. Üniversite faaliyetlerine katılmak, üniversitenizde yeni insanlarla tanışmak için her zaman iyi bir fırsattır.

Güçlü sosyal arkadaşlıklar ve bağlantılar kur

İlk okul gününüzde kendini yalnız hisseden tek kişinin siz olduğunuzu düşünmeyin, ancak birçok yeni öğrenci de aynı korkuları hissedecektir. Neden bu zamanı hayatındaki yeni insanlarla tanışmak için kullanmıyorsun? Korkunun size hükmetmesini sağlamayın, ancak onu yenin ve ilgi alanlarına benzediğinizi veya farklı ilgi alanlarını paylaşabileceğiniz yeni arkadaşlarınızı tanıma fırsatını değerlendirin. Başkalarıyla etkileşim kurmak öğrenme deneyimini geliştirir ve üniversite yaşamına farklı bir lezzet verir.

İyi şanslar, zirvede görüşürüz.

من فضلك سجل دخولك أو قم بتسجيل حساب للإجابة على هذا السؤال

1 إجابة واحدة

بواسطة طالب عالمي (8.7ألف نقاط)  
0 تصويتات

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته ❤️ 

مساء الخير ❤️ 

سلسله رااائعه استمر .

جزاك الله كل خير ❤️ 

بالتوفيق ❤️⁦(✿^‿^)⁩ 

173 Online Users
0 Guest 173 Member
Today Visits : 35290
Yesterday Visits : 55702
Total Visits : 44261108

25.4ألف أسئلة

124ألف إجابة

154ألف تعليقات

29.5ألف مستخدم

مرحبًا بك إلى Taleek Discussion، مناقشات طليق - حيث يمكنك طرح الأسئلة وانتظار الإجابة عليها من المستخدمين الآخرين. تذكر اننا هنا جميعا لمساعدة بعضنا البعض فيرجى الالتزام بقوانين وارشادات المنتدى حتى نبقي عائلة طليق نظيفة وانتاجية - لا تنسى التصويت للاجابات الصحيحة والتصويت بالسلب للاجابات المضللة او المخالفة
add
لعبة السجن
...