First time here? Checkout the FAQ!
x

الملاحظات

Daha iyi bir dinleyici ve daha iyi bir konuşmacı olmak için etkili iletişim için kapsamlı rehberiniz

في تصنيف مدونين طليق
بواسطة طالب محترف (3.8ألف نقاط)  
+2 تصويتات
59 مشاهدات

Bu makale, daha iyi bir dinleyici ve daha iyi bir konuşmacı olmak için gerekli olan temel iletişim becerilerine ve dil kalıplarına odaklanacak ve bu da güvenin geliştirilmesine ve her türlü ilişkinin geliştirilmesine temel olacaktır.

Diğer kişiyi tam olarak anladığımdan nasıl emin olabilirim? Gerçek niyetimi nasıl açıkça ifade ederim? Bu sorular ve daha birçok soru bu makalede cevaplanacaktır. Zevk almak

Yaşam kalitemiz, ilişkilerimizin kalitesinden doğrudan etkilenir ve ilişkilerimizi derinleştirmemizi ve güven inşa etmemizi sağlayan iyi bir iletişimdir.

Ancak, mükemmel iletişim kurduğumuz için, etkileşimde olduğumuz kişiyi anlamak ve güvenin inşa edildiğinden ve korunduğdan emin olmak genellikle zordur.

Bu yüzden iyi iletişim kurma yeteneğini geliştirmek çok önemlidir. Bu makale sadece bazı fikirler sağlar ve hiçbir şekilde kapsamlı değildir, ancak mükemmel bir başlangıç noktası olarak hizmet edebilir

Farklı insanlar, farklı bakış açıları.

Dünyayı nasıl gördüğümüze dair temel inançlarımızdır ve bu inançlar, çevremize baktığımız ve olayları nasıl algıladığımızı ve dolayısıyla nasıl davrandığımızı etkileyen farklı mercekler olarak kabul edilebilir.

NLP'de, algılarımızın iç algılarına açıklayıcı programlama denir. Bu, dünyayı anlamamız ve dolayısıyla nasıl davrandığımız hakkında özel bir eğilimdir.

Bu eğilimler tam olarak kanıtlanmamış ve sadece kaba bir insan davranışı fikri sunsa da, kalıplar hakkında bilgi edinmemize ve başkalarının dünya vizyonunu daha iyi anlamamıza ve böylece iletişimimizi geliştirmemize izin verir.

İletişim nasıl başarısız olabilir?

Yargı tehlikesi

İnsanların dünyayı anlamak için farklı tercihleri olduğunu fark ederek, insanları çok hızlı bir şekilde yargılama tuzağından kaçınabiliriz, bu da güveni geliştirmek için kritik öneme sahiptir.

Karar nereden geliyor?

Karar nihayetinde, esasen farklı olduğumuzu akılda tutulmasından kaynaklanmaktadır.

Bu, bizi daha iyi veya diğer kişinin daha kötü olduğuna ikna etmeye çalışarak kendimizi rahat hissetmemizi sağlamayı amaçlayan bir "ego" koruma şeklidir.

Bu nedenle, kişisel düzeyde, başkalarını eşit görmeye odaklanın. Ne daha iyi ne de daha kötüsün ve böylece herkesten bir şeyler öğrenebilirsin. Ve karşındaki de senden böyle bir şey öğrenebilir.

Eşitlik, saygı ve güven, etkili iletişimin dayandığı şeydir.

Genel olarak iyi iletişimin karar ve başarısızlığının bir başka nedeni de asıl niyetin yanlış yorumlanmasıdır.

İletişim sürecini anlamak için, iş teorisyeni Chris Argyres Çıkarım Merdiveni adı verilen bir çerçeve geliştirdi.

Daha iyi iletişim

Bu araç, iletinin geçtiği adımları ve orijinal niyetinizin diğer kişinin ne demek istediğinizi düşündüğünden nasıl farklı olabileceğini gösterir

Bu aşamaları anlamak ve merdivendeki mevcut konumunuzu tanımak, yanlış sonuçlara atlamaktan kaçınmaya yardımcı olabilir

Merdivenin tepesinden, ne söylemek istediğimiz hakkında bir fikrimiz olmaya başlar. Eğer niyetimizin farkında değilsek, gerekçelere cevap verebilir ve niyetlerimizden tamamen farklı bir şey söyleyebiliriz.

İkinci derece barış zaten söylediğimiz şeydir. Eksik iletişim kurduğumuz için, sık sık söylediğimiz şey, farkında olsak bile, niyetlerimizden hala farklıdır.

Üçüncü merdiven derecesi, diğer kişi söylediklerinizi duyduğunda, rahatsız edici faktörlere veya diğer kişinin dinleyip dinlemediğine veya dikkat edip etmediğine bağlı olarak biraz değişebilir.

Son olarak, merdivenin dibinde, diğer kişi, duyduklarımızdan kastettiğimizi düşündüğü şeyi, niyetlerimizle ilgili sonuçlara atlamak için kullanır.

Bu merdiven, elbette, yukarıda açıklandığı gibi özel inançlarımızdan ve açıklayıcı programlamamızdan etkilenir.

Gerçek niyetleri nasıl iletişim kurduğumuzdan ve anladığımızdan nasıl emin olabiliriz?

İlk olarak, karşıdaki kişinin niyetlerinin hızlı bir şekilde yargılanmaması için açık fikirli ve farkında olmak gerekir.

O zaman şu anda merdivende nerede olduğunu anla.

Duyduklarım konusunda seçici miyim? Karşımdakinin ne anlama geldiğini açıklayabilir miyim?

Son olarak, sonuçlarınızı sorgulayarak mesajla ilgili mevcut anlayışınızın gerçek niyetle uyumlu olduğundan emin olmaya çalışın.

Bu merdiveni kaldırmana izin verir.

Neden bu sonucu çıkardın? Sonuç doğru mu? Ne varsayıyorum ve neden? Varsayımlarım doğru mu? Hangi verileri kullanmayı seçtiniz ve neden? Kullanmam gereken gerçek gerçekler nelerdir? Aklıma gelen başka noktalar var mı?

Doğrudan iletişim için en kullanışlı pratik araç şunlardır:

Konuşma sırasında kendinizi sonuçlar arasında zıplayarak belirledikten sonra, ellerinizi kaldırmayı bırakın ve karşınızdaki kişiye aşağıdakileri sorun:

"Tekrar söylüyorum, dediğini duydum...... Bu noktayı çok iyi anlayamadım. Tam olarak ne demek istediğinizi anlamama yardımcı olabilir misiniz?"

İletişimi etkili kılan gerçek niyetleri bilmek kendine hakim olmak ve sabırdır.

İyi şanslar, zirvede görüşürüz.

من فضلك سجل دخولك أو قم بتسجيل حساب للإجابة على هذا السؤال

1 إجابة واحدة

بواسطة طالب عالمي (8.7ألف نقاط)  
0 تصويتات

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته ❤️ 

مساء الخير ❤️ 

سلسله رااائعه 

استمر...

بالتوفيق ❤️⁦(✿^‿^)⁩ 

124 Online Users
0 Guest 124 Member
Today Visits : 56436
Yesterday Visits : 64489
Total Visits : 45479821

25.4ألف أسئلة

124ألف إجابة

154ألف تعليقات

29.6ألف مستخدم

مرحبًا بك إلى Taleek Discussion، مناقشات طليق - حيث يمكنك طرح الأسئلة وانتظار الإجابة عليها من المستخدمين الآخرين. تذكر اننا هنا جميعا لمساعدة بعضنا البعض فيرجى الالتزام بقوانين وارشادات المنتدى حتى نبقي عائلة طليق نظيفة وانتاجية - لا تنسى التصويت للاجابات الصحيحة والتصويت بالسلب للاجابات المضللة او المخالفة
add
لعبة السجن
...