First time here? Checkout the FAQ!
x

الملاحظات

Okul kıskançlığını, içi boş yiyen bir ateşten ziyade gerçek bir başarı sürücüsüne çevirmek için ipuçları

في تصنيف مدونين طليق
بواسطة طالب محترف (3.8ألف نقاط)  
+1 تصويت
97 مشاهدات

Arkadaşıma bakın, yüksek notları için ailesinden, öğretmenlerinden, hatta biz arkadaşlardan bile nasıl övgü alıyor." dedi. O arkadaşı küçümsemeye çalıştın mı, yoksa destekçiye mi dönüştün? Peki, o zaman, ya bu kıskançlık duygusundan yararlanıp, kıskanmak yerine, rekabet ve başarı için gerçek bir motivasyona dönüştürrseniz, inanın bana, biraz azim ve çabanız olabilir.

Kıskançlık eğitimi doğal bir duygu mudur?

Psikologlar, kıskandığımız kişiye zarar veren eylemlere yol açmaması koşuluyla, sözde çalışma kıskançlığı hissetmenin normal olduğunu iddia eder. Örneğin, bir arkadaşımı bir karar verebildiği için kıskanıyorsam ve başarısız olduysam, kıskançlığın beni o arkadaşı incitecek bir eyleme götürmesi mümkündür, buna tehlikeli olumsuz kıskançlık denir.

Ama bu kıskançlığı motivasyonum haline getirirsem, bir yandan kaçırdıklarımı telafi etmek, ve diğerinden daha büyük bir toplama sahip olmak için okul saatlerinin sayısını artırmak için, gerçekten harika bir şeyde başarılı olmuş olacağım ve bu kıskançlığı gerçek bir başarı sebebine dönüştürmüş olacağım, ve burada sadece o arkadaşa yaklaşmam ve ona teşekkür etmem gerekiyor, buna pozitif kıskançlık sağlığı veya dürüst rekabet olarak da bilinen şey denir.

Katılıyor musun? Eğer öyleysen, bu kelimeleri herkesin içinde okumaya devam et.

Kıskançlık ve kıskançlık arasındaki fark

Kıskançlık eğitimi

Meslektaşları ve arkadaşlarıyla aynı başarıya sahip olmak bir istektir ve böyle bir başarıya sahip olma ihtiyacı duygusudur, bu da motivasyona ve hem kendisiyle hem de başarılı insanların ulaştıkları seviyeye, hatta ötesine ulaşmalarına ve ister üniversitede ister okulda olsun, daha yüksek bir başarı ve akademik mükemmelliğe ulaşmalarına yol açan sağlıklı olduğu anlamına gelir.

Kıskançlık

Ayrıca, kıskanç kişinin toplumdaki en dışlanmış insanlardan biri olarak kabul olduğunu bilerek, kendilerinden gelen başarının kaybolmasını ve büyük başarısızlık aşamalarına ulaşmasını dilemenin yanı sıra, başarının etrafındaki yoldan kaybolması, benzerliğe dönüşmesi ve onlarla arasındaki uçurumu azaltmasıdır.

Şimdi, nasıl hissettiğinizi söyleyebilirsiniz, kıskançlık mı yoksa kıskançlık mı incelesin ve bunu en önemli konunun merkezinde yer alan önemli ve pratik bir soruya nasıl dönüştüreceksiniz, hayatımda nasıl başarılı olabilirim?

Kıskançlığı nasıl başarı motivasyonuna dönüştürebilirim?

Kıskançlığın başarı için gerçek bir motivasyona nasıl dönüştürüleceği çok fazla düşünmez, sadece birkaç önemli noktaya odaklanın

Ona dikkat et ve aynısını yap.

Başarılı kişiyi izlediğinizden, ondan size fayda sağlayabilecek her şeyi öğrenmeye çalışın, nasıl başarılı olduğu, bu notları nasıl aldığı, kaç saat çalıştığı, zamanını nasıl düzenlediği, derse odaklandığı, siz yokken mi, yoksa ondan kaçarak mı?

Kendine odaklan.

Kendinize odaklanmaya devam edin ve kendinize "Onu nasıl yeneceğim ve ondan daha başarılı nasıl yapacağım? Daha önceki hatalarımı telafi etmeye, üniversiteye ve okumaya daha fazla bağlı olmaya ve okul saatlerimi artırmaya çalışıyorum."

İç stimülasyon

Kendinize söyleyin, bu arkadaş ve diğer arkadaşlar bir sonraki sınavda beni kıskanmış olmalılar, hepsinden daha iyi performans göstereyim, ama sadece dilek çerçevesinde kalmasına dikkat edin ve hayallerde boğulmadan doğrudan iş aşamasına gidin.

Özgüveninizi artırın.

Kıskanç hissedenler genellikle biraz veya çok fazla özgüvenden yoksun kişilerdir, bu nedenle sahip olduğunuz güçlü yönleri düşünerek, odaklanarak ve hatta sömürerek özgüveni artırmak için çalışmak çok önemlidir.

Karşılaştırmadan uzak dur.

Karşılaştırma bazen iyi olabilir, eğer çok uzağa gitmezseniz, kendinizi başkalarıyla tamamen karşılaştıramazsınız, bir şeyde başarılı olduğunuzda ve başarısız olduğunuzda, başarısız oldukları bir şeyle başarılı olabilirsiniz, tek yapmanız gereken güçlü yönlerinizi güçlendirmek ve onları tanıdık ve tanıdıkktan sonra sahip olduğunuz zayıflıkları en aza indirmeye çalışmaktır.

ağacın meyvesine taş atma

Arkadaşınızın başarısını hafife almayın, aksine ona yaklaşın, onu kutsayın ve başarılı olmak için bir teşvikiniz olduğunu söyleyin ve hatta onu övün ve herkesin önünde övün, başkalarının saygısını ve sizi rahatlığa ve daha fazla başarı elde etmeye iten özgüveninizi kazanacaksınız, olumsuz duygu ve kıskançlığınızı ortadan kaldırmadan

Hedefinizi açıkça tanımlayın

Amacınız bu kursta yüksek bir oran elde etmek mi, arkadaşınızın üzerinde yüksek bir işaret olduğuna dair bir şaka yapmak için mi? Yoksa asıl amacınız istediğiniz oranda mezun olmak (iyi veya mükemmel vb.) ve ardından mezun olup işgücü piyasasına üniversite diplomasıyla girme hayalini gerçekleştirmek midir? Her zaman ayrıntılarında boğulmadan kamu imajına odaklanmalısınız, pratik bir şekilde düşünmek çok uygundur, kıskançlığı incelemenin ötesine geçmenizi ve geniş kapsamlı olsa bile başarı için gerçek bir motivasyona dönüştürmenizi sağlayacaktır.

Sonunda kendine sor.

Hırsın var mı, eğer cevap evetse kıskançlık güçlü bir neden olmalı. ve eğer cevap değilse, kıskançlığınız haklıdır ama ne yazık ki sizi desteklemeyecektir, eğer bunu bir nedene dönüştürmek istiyorsanız, hırsınızı doğru bir şekilde tanımlamalı ve çalışmalı ve ona ulaşmaya çalışmalısınız, bunun arkasındaki nedenin farkında olmadan başkalarının başarısını ve üstünlüğünü kıskanarak zamanınızı ve duygularınızı boşa harcamak yerine, ama arkadaşım ve ben kelimenin acımasızlığı için şimdiden özür dileriz, başarısızlık sadece kendinizi kandırmaya çalışmayın, ama kabul edin. Ve senin için bir değişiklik yap.

Bu yüzden sözlerime sonuna kadar eşlik eden, kıskançlığı inceleyen arkadaşlarım asla yanlış bir davranış değildir ya da zayıf bir kişiliği tahmin etmezler, ancak çok doğal bir davranış, olumsuzlukların ayrıntılarında boğulmak ve onu kıskançlık duygusuna dönüştürmek yerine, başarı için gerçek bir neden haline gelmek için yatırım yapmak ve onu istismar etmek önemlidir, kıskançlığınızla ona asla zarar veremeyecek başarılı bir öğrenci üzerinde sizi ortadan kaldıracaktır.

İyi şanslar, zirvede görüşürüz.

من فضلك سجل دخولك أو قم بتسجيل حساب للإجابة على هذا السؤال

1 إجابة واحدة

بواسطة طالب عالمي (7.3ألف نقاط)  
0 تصويتات
Merhaba kardeşim

Güzel bilgi

teşekkürlar ederim

iyi şanslar
128 Online Users
0 Guest 128 Member
Today Visits : 29610
Yesterday Visits : 36321
Total Visits : 45629941

25.4ألف أسئلة

124ألف إجابة

154ألف تعليقات

29.6ألف مستخدم

مرحبًا بك إلى Taleek Discussion، مناقشات طليق - حيث يمكنك طرح الأسئلة وانتظار الإجابة عليها من المستخدمين الآخرين. تذكر اننا هنا جميعا لمساعدة بعضنا البعض فيرجى الالتزام بقوانين وارشادات المنتدى حتى نبقي عائلة طليق نظيفة وانتاجية - لا تنسى التصويت للاجابات الصحيحة والتصويت بالسلب للاجابات المضللة او المخالفة
add
لعبة السجن
...