First time here? Checkout the FAQ!
x

الملاحظات

Çalışma hayatının başlangıcı için yeni gelenler için önemli ipuçları

في تصنيف مدونين طليق
بواسطة طالب محترف (3.8ألف نقاط)  
+1 تصويت
75 مشاهدات

Birkaç ay ve yeni partiler farklı kolejlerden öğrenciler için mezun olacak ve burada bilimsel yolculuğa hiç benzemeyen ve aynı temellere bağlı olsa bile çalışma hayatına doğru yeni bir yolculuğa başlıyor! Hiç şüphe yok ki herkesin hırsı ve başarı sevgisi vardır ve herkes de göz açıp kapayıncaya kadar başarılı olmasını ister, ancak gerçek tam tersidir.

Şaşırma.

Bir noktada başarı belirtileri gösteren bir veya daha fazla insanla karşılaşmış olabilirsiniz, ancak bu başarıyı elde etmek için ne yaptığını bir an bile düşünmediniz mi? Kısa sürede başarılmış olsa bile, başarı arayan herkesin kaderinin, ister bir iş, ister bir sporda bir turnuva, ister özel bir şirket kurulması, hatta kişiliğinizi ve düşünce tarzınızı değiştirmede başarının bugüne ve geleceğe ayak uydurması koşulu değildir.

Hedeflerinizi belirleyin, ancak hayallerinize tek bir şekilde ulaşmanızı beklemeyin

Rüyalarınıza tanımladığınız gibi ulaşmak sorun değil, ama ya işe yaramazsa? Sorun değil, başka bir yol dene, sana aptalca gelse bile.

Teknolojik devrimden yıllar önce gazetelerde reklam yoluyla iş arayan bir mühendis olduğunu hatırlıyorum ve hiçbir iş görüşmesini kabul etmedi ve bir arkadaşı ona çevrimiçi olan aramanın başka bir yeni yolu olduğunu söylediğinde güldü ve elimden gelen her şeyi yaptığımı söyledi ama işe yaramadığını görmek için sizi rahatlatacağım! Bu mühendisin bugün büyük bir petrol şirketinin başında olduğunu söylemek isterim.

Bu yüzden dar görüşlü olmayın, bildiklerinizi deneyin ve sizin için önemli olmasa bile başkalarının bildiklerini küçümsemeyin.

Bilimsel yaşamın aynı alanında seleflerinizin deneyimlerinden yararlanın ve hırsınızın bir kısmını elde edin

Bugün düşündüğün şey dün başka biri tarafından düşünülmüş. Evet, bu doğrudur ve bu açıdan seleflerinizin deneyimlerini, karşılaştıkları aynı sorunlara veya engellere düşmemek için kullanabilirsiniz ve bu sizin için bir güç olacak ve başkalarının hayallerinin arkasına sürüklenmek ve hayallerinizi kendi yönteminizle gerçekleştirmeyi unutmak için bir neden olmayacaktır.

Çalışma hayatına girmek için kendinizi zihinsel ve fiziksel olarak hazırlayın

Aslında okul hayatı çalışma hayatından çok farklıdır, bu yüzden yolun başına düşmemeniz ve henüz başarı yolculuğuna başlamamanız için buna hazırlıklı olmalısınız! Bu nedenle, sizin için doğru olan özgeçmişinizi ve başvurduğunuz iş türünü hazırlayın, yukarıdakilere ek olarak, iş türüne uygun olarak işe başvurmanın yollarını kullanmalısınız.

Örneğin, her yıl bir gazete reklamı yayınlayan bir devlet işi arıyorsanız, web sitesi üzerinden işe başvurmak için beklemeyin! Ve böylece her işin ve her şirketin reklam vermenin bir yolu ve işe başvurmak için başka bir yolu vardır ve aralarındaki farkın farkında olmalısınız.

Güçlü yönlerine odaklan! Zayıflıklarını da ihmal etme.

Herkesin zayıflıklarla birlikte güçlü yanları da vardır, ancak herkes kendi yaşındaki herkesten daha iyi performans gösterebilmek için güçlü yönleri düzgün bir şekilde gösteremez ve vurgulayamaz.

Örneğin, güçlü bir kişiliğe sahipseniz ancak cihazlardan hızla ıslanıyorsanız, cihazlarda uzun saatler çalışmayı gerektiren bir iş sunmayın, aynı zamanda bu zayıf tarafı ihmal etmeyin ve zamanla üstesinden gelmeyin, çünkü aklınızda hayal ettiğinize benzer bir iş olması gerekmez.

Zihinsel ve fiziksel kartınızı zamanında çıkana kadar nasıl tutacağınızı öğrenin, çünkü ilk seferden istediğinizi alamazsınız! Bu çok önemli! Birisi bunu kazara veya bir komisyoncu tarafından yapmış olsa bile, kariyerinizin başında başınızı belaya sokmamanız için buna hazırlıklı olun.

İş görüşmelerine uygun şekilde hazırlanın ve hazırlanın

İş görüşmelerine iyi hazırlanın ve gitmeden önce iş görüşmelerini nasıl geçeceğinizi ve bunlara nasıl hazırlanacağınızı öğrenin, çünkü kesinlikle daha önce bu noktadan hiç geçmemiş bilimsel veya kişisel nitelikleriniz ne kadar olursa olsun ve daha önce güçlü olun dediğimiz gibi hatırlayın;

Kendi markanızı oluşturun

Markanızı oluşturmayı düşünmek için daha iyi bir zaman bulamazsınız, çünkü sahip olduğunuz becerilerden yararlanmanızı sağlar, ancak sertifikanız olmadığı için işe alamazsınız! Bu, işe hiç ihtiyacınız olmadığı anlamına gelmez, ancak startup'lar ve büyük şirketler küçük fikirlerle başladı. Bu nedenle, sabah 9'dan akşam 5'e kadar bir işte çalışsanız bile, markanız mükemmelleşmenize yardımcı olacaktır.

İyi şanslar, zirvede görüşürüz.

من فضلك سجل دخولك أو قم بتسجيل حساب للإجابة على هذا السؤال

1 إجابة واحدة

بواسطة طالب عالمي (8.7ألف نقاط)  
0 تصويتات

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته ❤️ 

مساء الخير ❤️ 

جزاك الله كل خيرا ❤️ 

بالتوفيق ❤️⁦(✿^‿^)⁩ 

148 Online Users
0 Guest 148 Member
Today Visits : 15973
Yesterday Visits : 55702
Total Visits : 44241799

25.4ألف أسئلة

124ألف إجابة

154ألف تعليقات

29.5ألف مستخدم

مرحبًا بك إلى Taleek Discussion، مناقشات طليق - حيث يمكنك طرح الأسئلة وانتظار الإجابة عليها من المستخدمين الآخرين. تذكر اننا هنا جميعا لمساعدة بعضنا البعض فيرجى الالتزام بقوانين وارشادات المنتدى حتى نبقي عائلة طليق نظيفة وانتاجية - لا تنسى التصويت للاجابات الصحيحة والتصويت بالسلب للاجابات المضللة او المخالفة
add
لعبة السجن
...