First time here? Checkout the FAQ!
x

الملاحظات

İşiniz hırsınızın mezarlığına dönüşmesin diye: Şu noktaları göz önünde bulundurun.

في تصنيف مدونين طليق
بواسطة طالب محترف (3.8ألف نقاط)  
+2 تصويتات
76 مشاهدات

Elbette işlerinde ve kariyerlerinde başarılı olan insanlar, işleri hırslarıyla uyuşsun ya da uyuşmasın, hırsı olan insanlardır. Yüksek başarı seviyelerine ulaşmak için motive olmalısınız. Bu, sizi daha fazlasını yapmaya, daha fazla çalışmaya ve aksiliklere rağmen sebat etmeye iten içsel dürtüdür.

 Hırs, sahip olmak için iyi bir şeydir, ancak bazen bunu kendinize saklamak en iyisidir! Sorun şu ki, iş piyasasında olmak pazarlama ve halkla ilişkilerde bir alıştırmadır. İronik olarak, ilerlemek için motivasyonunuzun sizi iş piyasasında geride tutan şey olduğu zamanlar olabilir.

 Gerçek şu ki, çoğu işveren kariyer hedeflerinizi umursamıyor. Şu anda sizi işe aldıkları işi yapma yeteneğinizi ve işinizi onlara faydalı kılacak kadar uzun süre başarılı bir şekilde yapmaya devam edip etmeyeceğinizi önemsiyorlar.

 İş görüşmesinde sıkça sorulan "Beş yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz?" sorusunun nedeni budur. Biraz tuzak tutar. İşveren, en büyük hırslarınızla gerçekten ilgilenmiyor. Sordukları şey şu: Bu rol genel kariyer hedeflerinize nasıl uyuyor? Bu konuda başarılı olmak hem size hem de onlara profesyonel anlamda fayda sağlayacak şekilde sizin için iyi bir adım olur mu? Yoksa bu, başka bir şeyin olmasını umarken, faturalarınızı ödemek için şu anda yaptığınız alakasız bir iş mi?

 Hırsınız mevcut işinizin başarısını nasıl etkiliyor?

 Hırsınız tarafından motive olmak, başarılı bir şekilde iletişim kurma yeteneğinize de zarar verebilir. İnsanlarla iki yönlü anlamlı konuşmalar yapmak yerine her zaman fırsatlar hakkında sorular soruyorsanız veya hizmetlerinizi sunuyorsanız, çaresiz veya fırsatçı olacaksınız.

 Bu yüzden "çıkmaz noktaya gitmekten" kaçınmalısınız. Belirli bir sınırda durabilecek çalışma alanları vardır, bu yüzden onların içindeki yeteneklerinizi sadece bir hayalle sınırlamamalı, aksine mevcut işinizden beceri ve yeteneklerinizi geliştirmeye çalışmalısınız.

 Belirli bir kariyer hedefi olan hırsın sizi kariyerinizde yönlendirmesine izin vermek, size birçok fırsata mal olabilir.

 Bir akraba bana kişisel deneyimini anlattı; “Son 15 yılımı büyük web sitelerinin içeriğini yöneterek geçirdim, ancak okula gittiğimde internet yoktu! Kariyerimin beni nereye götüreceğini tahmin edemedim, hedefleyemedim ya da hazırlanamadım çünkü bu, eğitimim sırasında var olmayan bir alandı. O zamandan beri asıl amacıma bağlı kalsaydım, muhtemelen işsiz kalırdım ve sevdiğim çeşitli yaratıcı işleri kaybederdim.

 İstihdam ve işgücü piyasası sürekli yenileniyor ve bu nedenle bize gelen her fırsattan yararlanmak zorundayız. Örneğin, on yıl önce mevcut olmayan, şu anda talep gören sıcak işler var: örneğin; Sosyal Medya Yöneticisi, SEO Uzmanı, Uygulama Geliştirici, Grafik Tasarımcılar

 Benzer şekilde, bundan beş yıl sonra olmayacak işler var: gişe memuru, pilotlar, gazete muhabirleri, muhasebeciler, finansal analistler vb.

 Bu yüzden kör hırs kötü bir strateji olabilir. Amacınız en sevdiğiniz şirkette hayalinizdeki işi almaksa, ya alırsınız ya da almazsınız. Ancak hırsınız bazen ortaya çıkan sektörleri ve yeni fırsatları maskeleyebilir.

 Hedeflerinizi karşılamayan bir işle nasıl başa çıkılacağına dair en önemli ipuçları burada.

 Hepimiz zevk almadığımız bir işte kendimizi bulma durumunu yaşamışızdır; Bizim çalışma alanımızda olmayan bir iş; Dışarı çıkıp eve gidene kadar dakikaları saymamızı sağlayan bir iş. Bu sadece hayatın normal bir parçası ve hayallerimizdeki kariyeri yaratmanın normal bir parçası ama bu her gün mücadele etmemiz gerektiği anlamına gelmiyor.

 İyi davranışlarla işe git

 Orada olmak isteseniz de olmasanız da, olumlu bir tutuma sahip olmak harika! Duygularımız bulaşıcıdır ve olumsuzlukla dolu bir iş hakkında başıboş dolaşırsak, etrafımızda patlayacak ve olumsuz ve düşmanca bir yer yaratacaktır. Diğer taraftan, işyerinde güler yüzlü ve mutlu görünmek ofise de yayılacak ve siz farkına varmadan, bunun kötü bir yer olduğunu fark etmeyebilirsiniz bile.

 Kötü bir işin kötü bir hayat anlamına gelmediğini bilin

 Haftada yaklaşık 40 saatimizi işlerimizde geçiriyoruz, bu yüzden yaptığımız işten veya çalıştığımız yerden keyif almadığımızda "can sıkıntısı ve başarısızlık" çukuruna düşmek çok kolay. Ancak kötü bir işin kötü bir yaşam anlamına gelmediğini hatırlamak önemlidir. Hayatınızın sevdiğiniz diğer yönlerini öğrenmek için bir dakikanızı ayırın ve işlerimizin hayatımızın ve hırslarımızın sadece küçük bir parçası olduğunu unutmayın.

 Acele etmeyin

 İşyerinde kişisel şeyler yaparak ya da kambur durarak vakit geçirmek istemiyorum - bu işsizlik serisinin hızlı yolu - bunun yerine, iş dışında kendinize zaman ayırın. İşinizi, kariyerinizi ve hedeflerinizi geliştirmek için neye ihtiyacınız olduğuna odaklanın ve bunun için zaman ayırın. Ofis dışında daha iyi bir yerdeyseniz, ofiste daha iyi bir yerde olacaksınız.

 İşinizden en iyi şekilde yararlanın ve rolünüzü ilerletin

 Mevcut işinizle ilgili neyi sevdiğinizi veya neyi sevmediğinizi düşünün. Sorun şirkette mi yoksa sadece şirket içindeki konumunuz mu? Daha fazla meydan okuma hissetmenize veya sunduğunuz şeyleri sergilemenize izin verecek daha fazla çalışma sağlayabilir misiniz? İşinizden daha fazla zevk almak için ne gerektiğini düşünün ve iş yerinizdeki patronunuzla, isteklerinize uyacak şekilde şirkete nasıl fayda sağlayacağınız hakkında konuşun. İşinizi daima işiniz içinde geliştirin ve yardım teklif edin.

 Bunun her zaman böyle olmadığını unutmayın

 Günün sonunda "çalışan" olarak bilinen kişi olmak istemesek de, bu işin sonsuza kadar sürmesi gerekmediğini unutmayın. Bunun başlangıç ​​noktanız olmasına izin verin, işinizle ilgili neyi sevdiğinizi veya neyi sevmediğinizi öğrenmek için bir an ve her şeye sahip olduğunuzda, bundan kurtulabileceğiniz veya yapacak hiçbir şeyiniz kalmamış gibi hissettiğinizde. işi ve başarıyı teklif et, gitme zamanının geldiğini bil

 aramaya devam et

 Hedeflerinize uygun bir iş istiyorsanız, bunun için çalışmalısınız! Yanlış kariyer alanındaysanız, alanınızdaki işleri ve fırsatları aramaya ve başvurmaya devam edin. Sektörünüzde tanıdığınız insanlarla bağlantı kurun, bu bağlantıları kurun ve ilerlemeye devam edin. Yeni ve daha iyi bir iş bulmaya çalışmazsanız, hırsınıza asla ulaşamayacaksınız! Mevcut işinizi her alanda beceri kazanma fırsatı olarak değerlendirin. Ve Hatırla! İşsiz otururken hayalinizdeki işe ulaşmanız mümkün değildir, aksine mevcut işinizi sevmeniz ve başarılı olmak için çok çalışmanız gerekir, çünkü bu, emellerinize ulaşmak için atılım olacak bir yargıdır. gün.

 Bu yüzden, kendinizi şu anki işinizi sevmediğiniz bir durumda bulursanız, bir adım geri atın, bu ipuçlarını izleyin ve yarın ofise girdiğinizde eminim ki işlerinizi halletmek için çok daha iyi bir yerde olacaksınız. gün, hırslarınızı olumlu şeylerle kullanın ve daha da sıkı çalışmaya devam edin.

 Sonuç olarak, hangi alanda olursanız olun, hedefiniz sürekli öğrenme, yeni beceriler ve ilişkiler kazanma ve daha fazla sorumluluk alma ile dolu uzun ve başarılı bir kariyer inşa etmek olmalıdır. Bu bir gezi. İşverenin bir sonraki istediğiniz iş için acil hedeflerine bakın ve hem onlar hem de kendiniz için nasıl büyük bir güç olacağınızı düşünün.

 Güven, bilgelik, güçlü karakter ve gönül rahatlığı ile “sevgi”nin yanı sıra sadece işinizde başarılı olmayacaksınız, aynı zamanda yaratıcı olacaksınız.

 Hayırlı olsun, zirvede görüşürüz

من فضلك سجل دخولك أو قم بتسجيل حساب للإجابة على هذا السؤال

1 إجابة واحدة

بواسطة طالب عالمي (8.7ألف نقاط)  
0 تصويتات

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته ❤️ 

مساء الخير ❤️ 

سلسله راائعه 

جزاك الله كل خيرا ❤️ 

استمر ...

بالتوفيق ❤️⁦(✿^‿^)⁩ 

142 Online Users
0 Guest 142 Member
Today Visits : 56538
Yesterday Visits : 64489
Total Visits : 45479923

25.4ألف أسئلة

124ألف إجابة

154ألف تعليقات

29.6ألف مستخدم

مرحبًا بك إلى Taleek Discussion، مناقشات طليق - حيث يمكنك طرح الأسئلة وانتظار الإجابة عليها من المستخدمين الآخرين. تذكر اننا هنا جميعا لمساعدة بعضنا البعض فيرجى الالتزام بقوانين وارشادات المنتدى حتى نبقي عائلة طليق نظيفة وانتاجية - لا تنسى التصويت للاجابات الصحيحة والتصويت بالسلب للاجابات المضللة او المخالفة
add
لعبة السجن
...