First time here? Checkout the FAQ!
x

الملاحظات

Bir bilim adamı öğrencisi sordu

في تصنيف مدونين طليق
بواسطة طالب محترف (3.8ألف نقاط)  
+2 تصويتات
74 مشاهدات

☝️ Bilim adamlarından biri öğrencisine sordu:

Beni ne zamandan beri götürdün?

☝️ Mürit dedi ki, “Otuz üç yıl önce.

Dünya şöyle dedi:

Peki bunca yıl boyunca benden ne öğrendin?

☝️ Öğrenci dedi ki: Sekiz sorun öğrendim.

Dünya dedi ki: Biz Tanrı'yız ve O'na geri dönüyoruz...!

Yaşım seninle geçti ve sen sadece sekiz sorun öğrendin!

☝️ Mürit dedi ki: Başka bir şey öğrenmedim ve sana yalan söylemeyi sevmedim.

Dünya dedi ki, “Hadi ve bana öğrendiğiniz sekiz soruyu duyun!!!!

☝️ Mürit dedi ki:

İlk:

 Yaratılışa baktım ve herkesin bir arkadaşı aldığını gördüm ve eğer mezarına giderse, sahibinin farkına giderdim, mezara girersem, benimle girdim.

İkinci:

 Allah Teâlâ'nın sözlerine baktım: “Rabbinin hükmünden korkanlar ve süslenmekten hükmedenler, cennettir sığınaktır.” Tanrıya itaat etmeye karar verene kadar fantezi zorlamak için kendimi zorladım.

ÜÇÜNCÜ: 

Yaratılışa baktım ve onunla birlikte olan herkesin kaybolmayacak şekilde onu koruma değerine sahip bir şey olduğunu gördüm, sonra Tanrı'nın sözlerine baktım, “Sahip olduğunuz şey yapılır ve Tanrı'nın sahip olduğu şey kalır”, Tanrı'nın kaderindeki değeri her zaman Tanrı'nın O'na tutması için.

Dördüncü:

 Ben yaratılış baktı ve ben onun para, hesap veya iniş tüm övünme gördüm ve sonra Tanrı'nın sözlerine baktı: “Tanrı ile benim şeref sizinle savaştı,” Ben Tanrı ile dürüstçe olduğum için dindarlık çalıştı.

  Beşinci: 

Yaratılışa, dünyanın mutluluğuna imrendikleri gibi baktım, bu yüzden her şeye kadir olan Tanrı'nın sözlerine baktım:

Dünya hayatında hayatlarını aralarına ayırdık. “dedi. Allah tarafından bölünmenin beni kıskandığını biliyordum. Ben de Allah'ın beni ayırdığı şeyden memnun oldum.

ALTINCI: 

Birbirine düşman olan, birbirini isteyen ve birbiriyle savaşan yaratılışa baktım ve Allah'ın sözlerine baktım: “Şeytan sizin için bir düşmandır, onu da düşman alın.” Yaratılış düşmanı bıraktım ve yalnız şeytanın düşmanı için özgürüm.

Yedinci: 

Yaratılışa baktım ve her birinin kendine acı çektiğini ve geçim kaynağı arayışında onu küçük düşürdüğünü gördüm. Böylece o dayanılmazlara girebilecekti. Her şeye gücü yeten Allah'ın sözlerine baktım: “Yeryüzünde Allah'tan başka ayı yoktur.” Bu araçlardan biri olduğumu biliyordum, bu yüzden Tanrı'nın üzerimde ne olduğu üzerinde çalıştım ve bende olanı bıraktım.

Sekizinci: 

Yaratılışa baktım ve onun gibi bir yaratığa sahip olan her birini gördüm; bu onun parasının üzerinde, bu da kayıp ve bu onun merkezinde. Yüce Tanrı'nın sözlerine baktım: “Kim Allah'a atanırsa kendisidir.” Bu yüzden yaratığa güvenmek için ayrıldım ve Yaratıcı Tanrı'ya güvenmek için çok çalıştım.

☝️ Yaşlı ona dedi ki:

 ♪ Şu andan itibaren ben senin öğrencinim.

Dünya Tanrı adına değil

Ve ahiret sadece onun affı ile iyidir!!

☝️ - Benim için ve cennetin için Tanrı'ya sor ve bizi bir araya getir ve sevdiklerimiz ve sevdiklerimiz ve Tanrı bizi onlara söyleyenlerden yazar

* (O günün yüzleri, gülüyor ve ileriye bakıyor) *

= Tanrı'da seni seven en iyi arkadaşlar.. Sana Tanrı'yı hatırlattı. Ve Tanrı'nın gazabından ve Tanrı'yla karşılaşma dileğinden korkusuzsun.

Tanrı'nın gözetimında serbest kaldın.

من فضلك سجل دخولك أو قم بتسجيل حساب للإجابة على هذا السؤال

2 إجابة

بواسطة طالب عالمي (7.3ألف نقاط)  
+1 تصويت
Selamun Aleykum akardeşm

Güzel bilgi

teşekkürlar ederim

iyi şanslar
بواسطة طالب محترف (3.8ألف نقاط)  
V aleykümselam
Send de teşekkür ederim çok sağol
Sen de iyi şanslar
بواسطة طالب مبتدئ (306 نقاط)  
+1 تصويت
هههههه اتمنى لو اني اعرف تركية بس وعد لحالي رح اتعلمها لما أجد وقت 3 لغات كثير اثنين كفاية لحد الان المهم ايا كان الموضوع مشكور
بواسطة طالب محترف (3.8ألف نقاط)  
إن شاء الله تتعلمي كل اللغات بإذن الله
155 Online Users
0 Guest 155 Member
Today Visits : 6895
Yesterday Visits : 77211
Total Visits : 45881475

25.4ألف أسئلة

124ألف إجابة

154ألف تعليقات

29.6ألف مستخدم

مرحبًا بك إلى Taleek Discussion، مناقشات طليق - حيث يمكنك طرح الأسئلة وانتظار الإجابة عليها من المستخدمين الآخرين. تذكر اننا هنا جميعا لمساعدة بعضنا البعض فيرجى الالتزام بقوانين وارشادات المنتدى حتى نبقي عائلة طليق نظيفة وانتاجية - لا تنسى التصويت للاجابات الصحيحة والتصويت بالسلب للاجابات المضللة او المخالفة
add
لعبة السجن
...