First time here? Checkout the FAQ!
x

الملاحظات

Dersleri gözden geçirmek için iyi bir zaman.. Çalışmadan kaçma sanatıyla nasıl yüzleşirsiniz?

في تصنيف مدونين طليق
بواسطة طالب محترف (3.8ألف نقاط)  
+1 تصويت
56 مشاهدات

Çocuğunuzu bir trajedi olarak ele almadan çalışmaya teşvik etmek için yapmanız gereken şey, küçük oğlunuzu çalışmaya motive etmek için bir anne olarak yapabileceğiniz en iyi şey, okurken yanına oturmak, size ihtiyaç duyduğunda ona yardım etmek ve birden fazla kez açıklama isterse sinirlenmemek, şüphelerine ve sorularına karşı sabırlı ve nazik olmaktır. Ve cep telefonunuzu veya dizüstü bilgisayarınızı kullanmamanızı unutmayın. Alternatif olarak, ofis işinizi bitirebilir veya yanında oturan bir kitap okuyabilirsiniz.

Çalışmanın keyfi

Okul zamanını iyi bir zaman geçirin, ebeveynler genellikle bir tür ceza çalışarak hata yaparlar ve aksine, okul zamanını eğlenceli hale getirmeli ve oğlunuza tadını çıkarmasını söylemelisiniz.

Çocuklarınıza sadece ders çalışmak için değil, öğrenmenin önemini de öğretin. Küçük şeyler olsalar bile her gün yeni şeyler öğrenmelerini teşvik edin ve çocuğunuza öğrenmenin sevincini gösterin ve onu müzeler, kütüphaneler, hayvanat bahçeleri ve oyunlar gibi zihinlerini harekete geçirecek halka açık yerlere götürün.

Çocuklarınızın sevdiği konulara daha az "eğlenceli" konular bağlayın, örneğin anlamadıkları bir konuyu mükemmel oldukları konuya bağlama gibi. Oğlunuz tarihi seviyor ama matematikten nefret ediyorsa, onu sayılar tarihine dahil etmeye çalışın, konuya biraz romantizm katmak için ünlü matematikçiler hakkında hikayeler anlatın.

Çocuğunuza evde ders vermenin, onlara belgesel göstermenin, eğitici oyunlar vermenin veya onlara kitap vermenin etkileşimli yollarını bulun. Onlara sorular sorun ve etrafdaki dünyayı sorgulamayı öğretin.

Çocuğunuzu ilginç buldukları materyaller için gelişmiş programlara kaydetmeyi düşünün. Kızınız İngilizce işini yapmaktan nefret ediyorsa, onu en sevdiğiniz STEM bilim kamplarından veya STEM programlarından birine kaydetmeyi düşünün, oğlunuz testleri için çalışmak istemiyorsa, müzik gelişimini teşvik edin - ki çok seviyor, onu bir orkestraya kaydettirerek ve çocuğunuzu öğrenmeye motive ederek iş yerinde disiplini öğretebilirsiniz.

Çocuğunuzla her gün sınıftaki her konuda neler yaptığı hakkında konuşun ve bu konudaki sorusu onu sınıfta yüksek alarmda tutacak, en sevdiği konuyu, en sevdiği sınıfı ve en sevdiği öğretmeni de tanıyacaktır.

Tüm başarıları tanıyın ve çocuğunuzun en küçük başarılarını yapın, sadece onu mutlu etmekle kalmaz, aynı zamanda iyi yapmak için heyecanlandırır.

Oğlunuzun okuma alışkanlığı genellikle okumaktan hoşlanan çocuklar tarafından yapılan bir çalışma olarak görülür ve örnek alınarak ve evde elverişli bir ortam yaratarak yapılabilir.

Çalışma ortamına dikkat edin.

Çalışma alanında gürültü ve TV gibi sinir bozucu şeyler olmadığından ve yakındaki küçük kardeşlerden birini oynadığından emin olun, çocuk çok düşük bir konsantrasyon süresine sahiptir ve kolayca dikkatini dağıtabilir ve tam çalışmaya olan ilgisini kaybedebilir

Çocuklarınızın daha iyi öğrendiği ortamı anlamaya çalışın, yanlarında yemekle daha iyi öğreniyorlar mı, yoksa yiyecek yok mu? Huzur, sessizlik veya müzik severler mi? Masaya, kanepeye mi yoksa yere mi oturmayı severler?

Oğlunuzun ne tür bir öğrenmeye ait olduğunu (ses, görsel veya duyusal) anlamak da önemlidir, bu nedenle çocuğunuz bir şeyleri görerek kolayca hatırlarsa, kendi gözleriyle yapın ve tekrarlayın. Bazı çocuklar bir şeyler yazarlarsa daha fazla hatırlarlar (dokunma /uygulamalı), bu nedenle bir matematik problemini yeniden biçimlendirmek veya belirli tarihleri yazmak onlara yardımcı olacaktır ve odak noktası işitselse çocuğunuzun bilgi tutmasına yardımcı olmak için sesinizi daha yüksek sesle duyması gerekebilir.

Bir kez çalışmak ve diğeri dinlenmek için.

Bir çalışma programı belirleyin ve buna bağlı kalın, çocukları sadece ders ödevi gerektirmekle kalmayıp, aynı zamanda her gün sınıfta öğretilen kavramları ve dersleri gözden geçirmek için biraz zaman harcaması gerektiği konusunda uyarmanın önemiyle.

Ciddi çalışma ve mevcut oyun süresi arasında bir denge sağlanmalıdır. Bir seferde 20 dakikadan fazla çalışmak küçük çocukların odaklanmasını kaybedebilir, bu nedenle 20 dakikalık çalışma başına 20 dakika dinlenme, çocuklarınızın okuduklarını kaydetmelerine yardımcı olabilir.

Ayrıca çocuklarınızın tüm gün bilgisayarda oturmasına izin vermeyin, gözlerinin rahat olduğundan emin olun ve dışarıda çok zaman geçiriyorlar.

Yanlış inançlar

Anneler, okuma/yazma hızları ve anlayışları çocuklar arasında büyük farklılıklar gösterdiğinden ve ebeveynler bu farklılıkları anlamak zorunda kaldıkları için çocuklarının uzun süre oturmadıkları için yeterince çalışmadıklarına dair yanlış değerlendirmede bulunuyorlar.

Çocukları okumaya zorlamak, zamanla ne pahasına olursa olsun okuldan kaçınmalarını sağlar. Ancak çocuğunuzdan rahatça okumasını isterseniz, sonuç farklı olabilir, örneğin ona "Şimdi gidip ders çalışmaya ne dersiniz?" yerine "Şimdi bilet almaya ne dersiniz?" deyin.

Çocuğunuza neyin doğru neyin yanlış olduğu hakkında konuşmalar yapmaktan kaçının, birçok sözlü konuşma sonunda ilgilenmeyen çocuklara yol açar ve kınama veya tehdit yerine açık ve nazik talimatlar verilmelidir.

Çocuklar ders çalışmak için kendilerini işe yaramaz hissedebilirler ve burada ders çalışmanın onları nerede bu kadar zora sokabileceğini anladıklarına emin olmalısınız. Onlarla geleceklerini nasıl geliştirecekleri hakkında konuşun, çünkü okumak, gidebilecekleri kolejlerin sayısını artıracak ve gelecekte isteyebilecekleri her şeyi yapmalarını sağlayacaktır.

Bazen bunun doğru olmadığını hissetseniz bile çocuğunuzun görüşlerini dinlemek ve saygı duymak önemlidir, çocuğunuzun farklı konularda fikrini ifade etmesine izin vermek, güvenini oluşturmasına yardımcı olur ve çocuğunuza kendi bakış açısından size uygun argümanlar vermesini söyler.

Oğlunuz dünyanın sonu değil düşük notlar alır, onu kınamaktan veya arkadaşlarıyla veya akranlarıyla karşılaştırmaktan kaçınmalısınız ve çocuğunuzu cesaretlendirmeli ve ona sempatinizi göstermeli ve onlardan bir şeyler öğrenmeniz ve tekrarlamamanız koşuluyla hata yapmanın sorun olmadığını söylemelisiniz.

İyi şanslar, zirvede görüşürüz.

من فضلك سجل دخولك أو قم بتسجيل حساب للإجابة على هذا السؤال

1 إجابة واحدة

بواسطة طالب عالمي (8.7ألف نقاط)  
0 تصويتات

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته ❤️ 

Iyi akşamlar ❤️ 

harika konu 

İyi şanslar ❤️(✿^‿^)

136 Online Users
2 Guest 134 Member
Today Visits : 56832
Yesterday Visits : 71463
Total Visits : 45854232

25.4ألف أسئلة

124ألف إجابة

154ألف تعليقات

29.6ألف مستخدم

مرحبًا بك إلى Taleek Discussion، مناقشات طليق - حيث يمكنك طرح الأسئلة وانتظار الإجابة عليها من المستخدمين الآخرين. تذكر اننا هنا جميعا لمساعدة بعضنا البعض فيرجى الالتزام بقوانين وارشادات المنتدى حتى نبقي عائلة طليق نظيفة وانتاجية - لا تنسى التصويت للاجابات الصحيحة والتصويت بالسلب للاجابات المضللة او المخالفة
add
لعبة السجن
...