First time here? Checkout the FAQ!
x

الملاحظات

Tatilden sonra çalışmaya hazır olmanızı sağlayan adımlar

في تصنيف اللغه التركيه
بواسطة طالب محترف (3.8ألف نقاط)  
+1 تصويت
81 مشاهدات

Daha önce al-Ain Üniversitesi'nin blogunda okul zamanını ilginç bir zamana nasıl dönüştürebileceğimizi konuştuk, ancak aile ve arkadaşlarla eğlendirmek, uyumak ve en eğlenceli zamanı geçirmek için uzun bir tatilden sonra, gün tekrar okula veya üniversiteye geri dönmek için hızlı bir şekilde geçiyor ve öğrenciler tarafından okul koltuklarına ve sınavlarına geri dönmek için hissedilen sevinç, endişe ve belki de üzüntü duyguları. Çalışma, görev ve sınavlardan uzak uzun bir beyin istirahatinden sonra, birçoğu okula tekrar uyum sağlama yükünü taşıyanlardır, eğer bunlardan biriyseniz, bu makaleyi size tatilden sonra çalışma atmosferine yeniden girmeye hazır hale getirmek için bir dizi adım sunuyoruz.

Birincisi: Psikolojik hazırlık

Gibi tatil döneminde takip ettiğiniz alışkanlıklardan ayrılmak için kendinizi hazırlayarak okula dönmek için psikolojik olarak hazırlanmanız gerekir.

Yatma vaktini okuldan en az bir hafta önce düzenleyin

Yeni konulara hızlı bir şekilde göz atın

Önceki konuları hatırlayın ve yenileriyle karşılaştırın

Günlük okuma eğitimi (her gün en az bir saat)

Okul günleri için bir ön program ayarlama

Kendini okumaya teşvik etmek, moral ve iyimserliği artırmak

Aktiviteye alışmak ve tembellikten uzak durmak

Zihin ve beden çalışmaya ne kadar uzun süre hazırlanırsa, eğitime uyum açısından ve çalışma dönemine uyum açısından o kadar iyi olduğu için okuldan yaklaşık bir hafta önce veya on gün önce önceki adımları izlemeniz önerilir.

İkincisi: Sağlık ve fiziksel hazırlık

Okula dönmeden önce, beyin ve zihin sağlığını etkileyen ve fast food, hazır şeker gibi halk sağlığını olumsuz etkileyen yanlış beslenme alışkanlıkları sonucu iznin zihninizde ve bedeninizde neleri mahvettiğini düzeltmek için sağlıklı bir diyet izlemelisiniz.

Beyin ve beyin sağlığını geliştiren sağlıklı yiyecekler yiyin: özellikle her türlü meyveden sebzeler (meyveler, üzümler, kirazlar, balkabağı, muz, elmalar

Cips ve fast food'ları fındık, özellikle fındık, kuru üzüm, fındık, badem gibi sağlıklı cipslerle değiştiriyorum ve çikolata da önemli, özellikle zekayı önemli ölçüde artıran ve ağırlığı etkilemeyen siyah çikolata.

Alkolsüz içecekleri zencefil, nane, tarçın, ebegümeci ve tabii ki doğal meyve içecekleri gibi halk sağlığını ve beyin sağlığını olumlu yönde etkileyen sağlıklı içeceklerle değiştirin.

Günlük en az yarım saat egzersiz yapmaya çalışın veya hızlı bir adım yürüyün, sağlıklı zihin kan dolaşımını bozan ve kanı başta beyin olmak üzere vücudun tüm bölgelerine daha sağlıklı ve düzenli dağıtan sporlarla ilişkilidir.

Gözlerinizi dinlendirmek için en az üç gün ara verin, tv ve bilgisayarın önünde oturduğunuz süreyi azaltarak gözlerinize ders çalışma ve okumada strese girmeden önce bir mola vermeyi deneyin.

Üçüncü: Çalışmaya hazırlanma

Erken başla.

Çalışmaya başlamak için uygun süre uyandıktan bir ila iki saat sonradır, bu nedenle okuldan veya üniversiteden döndükten sonra bir ila iki saat arasında şekerleme yapması ve ardından uyanıp ders çalışması önerilir.

Evraklarınızı hazırlayın.

Okula başlamadan önce kağıtlar, notlar ve kitaplar düzenlemek, zamanı ayarlamak ve işlerin buraya ve oraya dağılıp dağılmadığı hakkında en fazla bilgiyi ve anlayışı elde etmek için% 70'e yardımcı olur.

En zoruyla başla.

Diğer materyallerin pahasına değil, daha fazla zihinsel çaba gerektiren bilimsel materyallerin başlatılması önerilir.

Hedef belirleme

Okula başlamadan önce, incelemenin veya çalışmanın hedeflerini belirlemeli ve ertesi gün için hazırlanmış bir planla bir gün içinde ne yapılması gerektiğini belirlemelisiniz.

Kapsamlı bir görünüm

Çalışma döneminde öğrencinin çalıştığı bilimsel konuya kapsamlı bir bakışla başlaması ve bölüm, amaç ve en önemli konularını not etmesi gerekir.

Bilgileri ara

Öğrencinin sınavı, okuduğu ve kategorize ettiği bilgileri kendi üslubu ve üslubuyla çağırarak kendine gelir.

Tüm bu unsurlar öğrencinin okul atmosferine tekrar uyum sağlamasını sağlayacak ve velilerin ve öğrenciyi çevreleyen çevrenin rolünü unutmaz, bu da onu sürekli olarak üstün olmaya ve eğitim almaya teşvik etmeye büyük katkıda bulunur.

İyi şanslar, zirvede görüşürüz.

من فضلك سجل دخولك أو قم بتسجيل حساب للإجابة على هذا السؤال

1 إجابة واحدة

بواسطة طالب عالمي (8.7ألف نقاط)  
0 تصويتات

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته ❤️ 

مساء الخير ❤️ 

سلسله راائعه 

استمر....

بالتوفيق ❤️⁦(✿^‿^)⁩ 

138 Online Users
0 Guest 138 Member
Today Visits : 42789
Yesterday Visits : 71463
Total Visits : 45840201

25.4ألف أسئلة

124ألف إجابة

154ألف تعليقات

29.6ألف مستخدم

مرحبًا بك إلى Taleek Discussion، مناقشات طليق - حيث يمكنك طرح الأسئلة وانتظار الإجابة عليها من المستخدمين الآخرين. تذكر اننا هنا جميعا لمساعدة بعضنا البعض فيرجى الالتزام بقوانين وارشادات المنتدى حتى نبقي عائلة طليق نظيفة وانتاجية - لا تنسى التصويت للاجابات الصحيحة والتصويت بالسلب للاجابات المضللة او المخالفة
add
لعبة السجن
...