First time here? Checkout the FAQ!
x

الملاحظات

Hentbol tarihi

في تصنيف اللغه التركيه
بواسطة طالب محترف (3.8ألف نقاط)  
+1 تصويت
101 مشاهدات

Hentbolun tarihi

Hentbol tarihin en eski futbol maçlarından biridir. oyunun antik firavunlar döneminde ve mevcut hentbol oyununa yakın bir dönemde uygulandığı ve hem Orta hem de Güney Amerika'daki ardışık uygarlıkların da oyunu oynayan uygarlıklar arasında yer aldığı yerde,[1] modern haliyle hentbol on dokuzuncu yüzyılın sonunda İskandinavya'nın yanı sıra Almanya'da da ortaya çıkarken,[2] oyunun Alman spor eğitimi uzmanlarına mevcut haliyle gelişmesi sayesinde, 1910'da, 1940'larda, İsveçli J. Wallström oyunu kendi ülkesi İsveç'e tanıtmakla anıldı ve 1940'larda kapalı salonlarda oynanan kapalı hentbol Danimarka'da icat edildi ve ardından oyun yedi oyuncudan oluşan iki takım tarafından oynandı.

Oyunun ilk modern kuralları 1917'de Max Heiser, Carl Schillings ve Eric Koenig tarafından Almanya'da yayınlandı ve bu yasalar Carl Schillings tarafından 1919'dan sonra eklenen iyileştirmeleri gördü ve bu değişiklikler [4] İlk uluslararası erkek hentbol maçı 1925'te yapıldı, Almanya ve Avusturya'yı bir araya getirdi ve 1930'da ilkinin kuruluşunu gördü. Alman ve Avusturya takımlarını da bir araya getiren uluslararası bir kadın hentbol maçı ve kapalı bir salonda yapılan ilk hentbol maçı 1935 yılında yapıldı ve hem Danimarka hem de İsviçre takımlarını bir araya getirdi.

Hentbol ilk kez 1972'de Almanya'nın Münih kentinde düzenlenen Olimpiyat Oyunları sırasında olimpik bir spor olarak sunuldu ve Yugoslav ülkesi on altı erkek takımının katıldığı bir yarışmanın ardından hentbol altın madalyasını kazandı ve 1976'da Montreal'deki Olimpiyat Oyunları'nda kadın hentbolunun tanıtımını gördü ve Sovyet Kadın Hentbol Federasyonu bu turnuvada altın madalya kazandı, ancak günümüzde hentbol, spor yapılacak popüler bir spor haline geldi. Tüm dünyada çok sayıda profesyonel oyuncu ile, dünya çapında tahmini 7 milyon hentbolcu ile

Plaj hentbol tarihi

Geçmişi 1990 yılına kadar uzanan plaj hentbolları, 1992'de ilk plaj hentbol turnuvasına ev sahipliği yapan Güney İtalya'daki Ponza adlı küçük bir adada ortaya çıktı ve aynı yıl bu tür hentbol için organize bir komite kuruldu, ancak bu oyun ilk uluslararası hentbol şampiyonasından bir yıl sonra Uluslararası Hentbol Federasyonu tarafından resmen tanındığı 1994 yılına kadar resmi değildi. 1993 yılında İtalya'nın Jetta kentinin ev sahipliği yaptığı ilk resmi Avrupa Şampiyonası 2000 yılında yapıldı ve Belarus erkek takımı ilk Avrupa erkekler plaj hentbol şampiyonları şampiyonluğunu kazandı ve popülaritesi arttıktan sonra ilk gençler plaj hentbol şampiyonası 2008 yılında yapıldı.

Hentbol turnuvalarının tarihçesi

İlk dünya erkekler hentbol şampiyonası, Avusturya Milli Takımı'nın pahasına turnuvanın bu baskısı için altın madalya kazanan Almanya'da düzenlenen 1938 yılına kadar uzanıyor ve Avrupa takımları kurulduğu günden bu yana şampiyonanın tüm madalyalarını domine etti Katar, 2015'te şampiyonanın finaline ulaştıktan sonra erkekler hentbol dünya şampiyonasında madalya kazanabilen ancak şampiyon olamayan tek Avrupa dışı ülke oldu. Şampiyonluk unvanını alan Fransız takımına karşı final oynadıktan sonra ve kuruluşundan bu yana Erkekler Hentbol Dünya Şampiyonası dört yılda bir yapıldı, ancak 1995'te düzenlenen turnuvadan sonra iki yılda bir yapıldı ve bu dünya şampiyonası, 1957'de ilk kez düzenlenen Kadınlar Hentbol Dünya Şampiyonası'nı düzenleyen Uluslararası Hentbol Federasyonu tarafından, erkekler ve kadınlar gençler şampiyonasına ek olarak düzenleniyor.

Uluslararası Hentbol Federasyonu kuruldu

Hentbolun ilk yönetim organı, Amsterdam'da düzenlenen Olimpiyat Oyunları vesilesiyle Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Uluslararası Amatör Hentbol Federasyonu olarak anılan uluslararası amatör hentbol federasyonunun kurulduğu 1928 yılına dayanıyor. IHF olarak anılan Uluslararası Hentbol Federasyonu ve daha sonra Federasyonun ilk başkanı olarak Olimpiyat Komitesi başkanı olan Amerikalı Afri Brundge,[3] 159 farklı ulusal federasyondan oluşan hentbolun dünyadaki yönetim ve denetleme organıdır.

Bu dünya federasyonunun oyunun kurallarını belirlemek gibi birçok sorumluluğu ve görevi vardır, bunu değiştirmek, Federasyon tüzüklerine uygun olarak uluslararası yarışmalar düzenlemek, olimpiyat ve uluslararası hentbol şampiyonaları kurmak, sporla ilgili uluslararası etkinlikler takvimi belirlemenin yanı sıra, Uluslararası Federasyon'un uluslararası hakemleri seçme ve yetiştirme sorumluluğu, verimliliklerini artırmak amacıyla hem hakemler hem de antrenörler için eğitim kursları düzenleme sorumluluğu vardır ve FIFA, çeşitli kıta federasyonlarındaki ilgili komiteleri desteklemek için çalışmaktadır, Gelecekte hentbol oyununu geliştirecek planlar ve önerilerde bulunmanın yanı sıra

İyi şanslar, zirvede görüşürüz.

من فضلك سجل دخولك أو قم بتسجيل حساب للإجابة على هذا السؤال

1 إجابة واحدة

بواسطة طالب عالمي (8.7ألف نقاط)  
0 تصويتات

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته ❤️ 

iyi akşamlar ❤️

 harika konu

 İyi şanslar ❤️ (✿ ^ ‿ ^)

بواسطة طالب محترف (3.8ألف نقاط)  
و عليكم السلام و رحمة الله و بركاته
Iyi sabahlar
Teşekkür ederim çok sağol
65 Online Users
0 Guest 65 Member
Today Visits : 3443
Yesterday Visits : 71608
Total Visits : 45362454

25.4ألف أسئلة

124ألف إجابة

154ألف تعليقات

29.6ألف مستخدم

مرحبًا بك إلى Taleek Discussion، مناقشات طليق - حيث يمكنك طرح الأسئلة وانتظار الإجابة عليها من المستخدمين الآخرين. تذكر اننا هنا جميعا لمساعدة بعضنا البعض فيرجى الالتزام بقوانين وارشادات المنتدى حتى نبقي عائلة طليق نظيفة وانتاجية - لا تنسى التصويت للاجابات الصحيحة والتصويت بالسلب للاجابات المضللة او المخالفة
add
لعبة السجن
...