First time here? Checkout the FAQ!
x

الملاحظات

Olimpiyat Oyunlarının Tanımlanması

في تصنيف اللغه التركيه
بواسطة طالب محترف (3.8ألف نقاط)  
+1 تصويت
59 مشاهدات

Olimpiyat Oyunlarının Tanımlanması

 giriş

 Spora ve spora ilgi modern çağın bir ürünü değildi, eski zamanlardan beri herkes sporla ilgileniyordu ve rakipler arasında maçlar yapılıyordu ama bugün sporu dünkü spordan ayıran şey, onları yöneten kurallar ve yasalar bütünüdür. Spora ve sporculara hizmet eden spor ahlakını kazandırmak amacıyla kurulmuşlardır. Spor uzmanlarının ilgilendiği en önemli şeylerden biri, aşağıdaki makale aracılığıyla öğreneceğimiz Olimpiyat Oyunları'dır.

 Olimpiyat Oyunları

 Olimpiyat Oyunları, hem kış döneminde hem de yaz döneminde yapılan, tüm cinsiyetlerin katılımına kapı açan bir grup spordan ve istedikleri çeşitli oyunlarda yer almadığından bahsetmeyi içerir. Olimpiyat Oyunlarına katılımla ilgili kısıtlamalar veya koşullar değil, herhangi bir kişinin Olimpiyat Oyunlarına katılmasına izin verir. Olimpiyat Oyunları iki yılda bir hatta yılda bir yapılır ve oyunlar yaz ve kış dönemlerinde aynı yerde yapılır.

 Olimpiyat Oyunları, her türlü sporu içine alacak kadar yavaş yavaş gelişmeye başlamış, bu nedenle katılmadan alan bırakmamış, engelliler ve özel gereksinimlileri de kapsamaya başlamıştır. Olimpiyat Komitesi, siyasi ve ekonomik koşulları mümkün olduğunca dikkate almaya çalışıyordu. Olimpiyat Oyunları ekonomi alanına girmeye başladı, en büyük reklam ve reklam şirketleri profesyonel oyuncular için harika ve muazzam teklifler sunuyor ve profesyonel sporcular Olimpiyat Oyunlarına katılmaya başladı.

 Bugün Olimpiyat Oyunları, Uluslararası spor federasyonlarını ve Özel Olimpiyatlara bağlı komitelerin yanı sıra Ulusal Olimpiyat Komitelerini de içerdiğinden, birden fazla tarafı içermektedir ve Olimpiyat Komitesi, yapılacak şehrin seçiminden sorumludur. Olimpiyat Oyunlarının finansmanından sorumlu olan Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapmak.

 Ayrıca Olimpiyat Oyunları düzenlenmeden önce, oturum sırasında yapılacak oyunlar, kullanılan logo ve semboller üzerinde anlaşmaya varılır ve bu sembol ve sloganlardan en önemlileri arasında olimpiyat meşalesi ve olimpiyat bayrağı bulunur.

 Olimpiyat Oyunları için de açılış töreni yapılır ve olimpiyat döneminin tamamlanmasının ardından, katıldıkları yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerin dağıtıldığı ve altın madalyanın takdim edildiği bir kapanış töreni de yapılır. birincilere gümüş madalya, ikincilere bronz madalya ve üçüncülüğe bronz madalya verilir.

 Bugün olimpiyat oyunlarına her ülkeden bir katılımcı var, neredeyse tüm ülkeler olimpiyat oyunlarına katılıyor, ancak olimpiyat oyunlarını düzenlemekten sorumlu kuruluşlara giren yolsuzluklar da yok değil, çünkü yetkililere rüşvet teklif ediliyor. zafer ve şöhret elde etmek Böylece ülkeler arasında husumet oluşmaya başladı.

 Eski Olimpiyat Oyunları

 Fenikelilerden alınan Olimpiyat Oyunları fikrini ilk keşfedenlerin Yunanlılar olduğu söylenir.

 Ancak eski olimpiyatlarda spor tek bir sporu yani koşu ya da uzun mesafe koşmayı içermiyordu ve çok sayıda katılımcı arasında yapılıyordu ve o dönemde geçilen mesafe 192 metreydi ve olimpiyatlarda yapılıyordu. dört yılda bir.

 Ancak eski olimpiyatlarda spor tek bir sporu yani koşu ya da uzun mesafe koşmayı içermiyordu ve çok sayıda katılımcı arasında yapılıyordu ve o dönemde geçilen mesafe 192 metreydi ve olimpiyatlarda yapılıyordu. dört yılda bir.

 Bu tarihten itibaren, günümüzde gördüğümüz son şekline ulaşana kadar, olimpiyat oyunlarında azar azar gelişmeler görülmeye başlandı.Olimpiyat Oyunları, Olimpiyat Oyunlarında kullanılan birçok sembolün yanı sıra pek çok aktiviteyi de içeriyor.

 Olimpiyat Oyunlarının en önemli sembollerinden biri

 Olimpiyat bayrağı

 Olimpiyat bayrağı, havada titreşmesi sırasında çok güzel görünen bazı dalgalanmalar içeren beyaz bir bayraktır ve birbiriyle bağlantılı dört renkli daire içermelidir ve her daire beş kıtadan birini temsil eder ve bu bayrak bunlardan biridir. şeyler Kıtalar arasındaki bağları herhangi bir farklılık veya sorun gözetmeksizin güçlendirmek olan olimpiyat oyunlarının amacı, birçok ülke arasında hakim olan nefreti unutmak için

 Bu Olimpiyat bayrağı, Olimpiyat Oyunlarında hala en azını söyleyen birkaç kişiden biri olan Fransız Piper de Coubertin'in fikridir.

 Olimpiyat Bölümü

 Olimpiyat yemini, Olimpiyat Oyunlarının açılış gününde okunur ve okuma, ev sahibi ülkedeki en büyük sporcular tarafından yapılır ve bu bölümü geliştiren Fransız Bieber'dır ve değerlerin metni bir cümle içerir. : “Oyunları onurlu bir azim olarak kabul ettiğimize, yasalarına saygı gösterdiğimize ve ülkemizin onuru ve sporun görkemi için yüce gönüllülükle katılmaya çalıştığımıza yemin ederiz.

 olimpiyat marşı

 Olimpiyat marşı Olimpiyat Komitesi tarafından onaylandı ve Olimpiyat marşı ilk kez MS 1896'da gerçekleşen Atina Oyunları'nda söylendi ve marş bazı Yunan müziklerinden bir alıntıydı ve bu ana kadar hala söylenmektedir. .

 Olimpiyat logosu

 Bu logo maçların yapıldığı tüm statların girişlerinde yer almakta olup, maçlarda yarışmacılar arasındaki rekabet ruhunu taşıyan bir logodur.

 Olimpiyat Sözleşmesi

 Olimpiyat Oyunları ile ilgili tüm yasaları, yönetmelikleri ve kursları içeren bir tüzük olup, katılımcılar arasında veya jüri arasında hataları azaltmak veya sorunları önlemek için Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin onayladığı tüm hükümlere aşinadır.

 Olimpiyat Oyunları Töreni

 Bildiğimiz gibi, Olimpiyat Oyunları etkinliği, küresel dostluk ve barışçıl işbirliği olan aynı hedefi taşıyan birçok törenin gerçekleştiği diğer etkinlikler gibidir.

 Tören, Olimpiyat Oyunlarına katılan tüm ülkelerin incelemesinin yapıldığı ve Oyunlara katılan ülkelerin delegasyonları olan heyetlerin açılışa müdahale etmeye başladığı açılış töreni ile başlıyor.

 Tören biraz anlamlı bir müzik, güzel sanat eserleri ve ardından bazı önemli kişilerin konuşmalarıyla başlar ve Olimpiyat meşalesi değiştirilir.

 Olimpiyat Oyunlarının başlangıcı, son koşucular ateşi yaktıktan sonra duyurulur ve Olimpiyat Oyunlarının başlangıcı, ev sahibi ülkenin Olimpiyat takımları için cumhurbaşkanı tarafından duyurulur ve bir güvercin sürüsü havaya salınır. barışı ifade eden bu güvercinler aracılığıyla umut edin

 Bayrağın Olimpiyat Oyunlarına katılan ülkeler arasındaki birlik ve sinerjiyi temsil ettiğini ve yeminin de bir nevi sadakati temsil ettiğini belirttiğimiz gibi olimpiyat bayrağı ve olimpiyat yemini açılış törenlerinde yapılan en önemli şeyler arasındadır. Olimpiyat Oyunlarına katılmaya yönelik.

 Hayırlı olsun, zirvede görüşürüz

من فضلك سجل دخولك أو قم بتسجيل حساب للإجابة على هذا السؤال

1 إجابة واحدة

بواسطة طالب عالمي (8.7ألف نقاط)  
0 تصويتات

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته ❤️ 

مساء الخير ❤️ 

سلسله اكثر من راااائعه 

استمر ..

بالتوفيق ❤️⁦(✿^‿^)⁩ 

131 Online Users
2 Guest 129 Member
Online Members
Today Visits : 84694
Yesterday Visits : 67398
Total Visits : 46271061

25.4ألف أسئلة

124ألف إجابة

154ألف تعليقات

29.6ألف مستخدم

مرحبًا بك إلى Taleek Discussion، مناقشات طليق - حيث يمكنك طرح الأسئلة وانتظار الإجابة عليها من المستخدمين الآخرين. تذكر اننا هنا جميعا لمساعدة بعضنا البعض فيرجى الالتزام بقوانين وارشادات المنتدى حتى نبقي عائلة طليق نظيفة وانتاجية - لا تنسى التصويت للاجابات الصحيحة والتصويت بالسلب للاجابات المضللة او المخالفة
add
لعبة السجن
...