First time here? Checkout the FAQ!
x

الملاحظات

Problem çözme becerisi geliştirebilme

في تصنيف اللغه التركيه
بواسطة طالب محترف (3.8ألف نقاط)  
+1 تصويت
46 مشاهدات

İster ders çalışmak, ister çalışmak, ister hatırlamak olsun, başını belaya sokmak herkesin muzdarip olduğu şeylerden biridir, ancak neden bazı insanlar engelleri aşmayı başarıyor? Aslında, problem çözme becerileri hayattaki her şey gibidir;

Problem çözme becerileri artık sadece mühendislik, yönetim danışmanlığı ve bilimsel araştırmalarda değil, aynı zamanda tedarik zinciri gecikmeleri veya ekip üyeleri veya diğerleri arasındaki bir anlaşmazlığı çözmek gibi operasyonel sorunlarla başa çıkmak için de birçok mezunu işe almak için bir ön koşuldur ve bir işverenin kalıcı bir hazırlık durumunda olmak için de tanımlamanız gereken engelleri aşma yeteneğinizi belirlemek için kullanabileceği bir dizi test vardır.

Problem çözme becerileri nelerdir?

Sorunun kaynağını belirlemenize ve rekor sürede ve çok geç olmadan veya kayıpları kötüleştirmeden etkili bir çözüme ulaşmanıza yardımcı olan beceriler, sorunun kendisi bir beceri olarak sınıflandırılsa da, bu yeteneği artıran bir dizi başka beceri vardır.

Bilgi arama ve toplama

Bazıları için bariz görünebilir, ancak ister okulda ister işte olsun başı derde giren birçok kişi, bu konuda daha fazla bilgi aramaya zahmet etmez, sadece fikirlerini çevrelerindekilerden veya belki de önceki deneyimlerinden çeker ve sorunu çözemeyen insanlardan etkilenebilir.

Bu nedenle, başınız derde girdikten sonra, ister ana dilinizde ister daha fazla kaynak sağlayan ve bu dilde iyiyseniz, anında çeviri sitesinde veya kendinizde çeviren yabancı bir dilde olsun, arama motoruna adını yazın ve ardından benzer deneyimlerden veya hatta sorunun tüm yönleri hakkında artan bilgilerden nasıl yüzleşeceğiniz hakkında düzinelerce farklı fikre sahip olacaksınız.

analiz

Sorunu tüm yönleriyle ve mevcut veya gelecekteki açılarıyla veya size veya ekibe abartılı ve dramatizasyon yapmadan ve hafife almadan değil, topladığınız bilgilere dayanarak gerçekçi bir şekilde bakmanızı sağlayan bir beceridir.

Analiz becerisi aynı zamanda denemeden ve hata yapma ve her çözümü denemeden önce ön algı geliştirme ve başarısızlık durumunda hızlı bir şekilde başkalarına geçme yeteneği anlamına gelir.

karar

Uygun bilgileri topladıktan ve her çözümün sonucunu ve sorunlarını ve özelliklerini görselleştirdikten sonra, karar gecikmeden veya tereddüt etmeden hemen alındı, birçok sorun tereddüt nedeniyle sonsuza kadar sıkışmış kalabilir, bu da pervasızlık ve acele anlamına gelmez, ancak bilgi topladıktan sonra resim daha nettir.

Problem çözme becerisi nasıl desteklenebilir?

Birçoğu sorunları çözebilmek için çok akıllı olmaları gerektiğine inanıyor, ancak aslında hepimizin çözdemediği günlük sorunları var, bazıları küçük problemler ve diğerleri bir kişinin hayatında veya işinde bir geçişi temsil edebilir, herhangi bir sorunu sadece seçimler ve onlar hakkında korkutucu bir şey olarak ele almak gerekir ve her seçim ayarlanabilir, değiştirilebilir ve yeniden inşa edilir ve problem çözme becerilerini geliştirmenize yardımcı olmanın en önemli yollarından biri

Soruna değil çözüme odaklanın

Nörobilimciler, soruna odaklanırsanız zihninizin asla çözüm bulamayacağını kanıtladılar, çünkü soruna odaklandığınızda, negatif beyinleri beslersiniz ve potansiyel çözümlere erişimi önlersiniz. Burada sorunu görmezden gelmekten bahsetmiyoruz, bunun yerine sakin kalmaya ve bir sorun olduğunu kabul etmeye ve olan hataya veya kimin yanlış veya sorumlu olduğuna odaklanmak yerine bundan kurtulmak için çözümlere odaklanmaya çalışıyoruz.

İyi şanslar, zirvede görüşürüz.

من فضلك سجل دخولك أو قم بتسجيل حساب للإجابة على هذا السؤال

1 إجابة واحدة

بواسطة طالب عالمي (8.7ألف نقاط)  
0 تصويتات

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته ❤️ 

Günaydın ❤️ 

harika konu 

İyi şanslar ❤️ (✿^‿^)

139 Online Users
0 Guest 139 Member
Today Visits : 30756
Yesterday Visits : 71463
Total Visits : 45828186

25.4ألف أسئلة

124ألف إجابة

154ألف تعليقات

29.6ألف مستخدم

مرحبًا بك إلى Taleek Discussion، مناقشات طليق - حيث يمكنك طرح الأسئلة وانتظار الإجابة عليها من المستخدمين الآخرين. تذكر اننا هنا جميعا لمساعدة بعضنا البعض فيرجى الالتزام بقوانين وارشادات المنتدى حتى نبقي عائلة طليق نظيفة وانتاجية - لا تنسى التصويت للاجابات الصحيحة والتصويت بالسلب للاجابات المضللة او المخالفة
add
لعبة السجن
...