First time here? Checkout the FAQ!
x

الملاحظات

Tatil becerilerini geliştirmek için bir fırsattır

في تصنيف اللغه التركيه
بواسطة طالب محترف (3.8ألف نقاط)  
+2 تصويتات
80 مشاهدات

Pek çok öğrenci, yaklaşık dokuz aylık yoğun bir çalışma, gayret ve rekabetin ardından, ders çalışma masasından, kağıtlardan, kalemlerden ve renklerden uzak, devam ve çıkış tarihlerine bağlılıktan uzak, yaz tatilini sabırsızlıkla beklemekte; Başarıya ve mükemmelliğe ve buna eşlik eden zihinsel çabaya, psikolojik baskıya ve zamana karşı bir yarışa ulaşmak için öğrencinin rahatladığı ve etkinliğini yenilediği bir mola gerekir; Bilgi, fedakarlık, sıkı çalışma ve gayretle dolu yeni bir akademik yıla başlamak. Buna karşılık, Al-Watan yaz tatilinin optimal kullanımı konusunu bir dizi uzman, uzman, eğitimci ve ebeveynin masasına koymaya çalıştı, çünkü her biri öğrencileri kalkınmada tatil döneminden yararlanmaya çağırdı. beceri ve yeteneklerini bir takım tavsiyelerle yönlendirmek, bir kaç gün önce başlayan tatilin faydalı olan yönlerinde değerlendirilmesi.Kültür, spor ve rekreasyonel faaliyetlerden geç saatlere kadar uyumaktan uzak durarak, ve başkalarının yararına gönüllü ve sosyal çalışmalara ek olarak, enerjilerini okuma ve okumada kullanma.

 Hiç şüphe yok ki, yaz tatili, eğitimin bir aşamasından diğerine, süre bakımından farklılık gösterir ve bazıları, bu kolejde veya o üniversitede bir yaz dönemine katılmak için bu izni veya bir kısmını feda edebilir ve başkaları onun için bir öğrenci olarak yaz tatili yapabilir ve işe katılarak hayatının yeni bir aşamasına başlamaya hazırlanıyor, o zaman bir tatil ya da başka bir deyişle daha iyi olması gereken değerli bir zaman. Ancak durumun gerçeği, öğrencilerin büyük bir bölümünün, özellikle gençlerin, yaz tatilinin çoğunu oyun oynayarak, eğlenerek ve uyuyarak geçirdiğini ve kendilerine faydalı olan hiçbir işi yapmadıklarını göstermektedir. Eğitimcilerin ve ebeveynlerin bu umut verici enerjilerden yararlanmak için gördükleri gibi, aileleri veya toplulukları, öğrencileri doğru yöne yönlendirme çabalarını koordine etme görevini üstlenen resmi veya gayri resmi bir organın olması gerektiğini, böylece onların ders sırasında meşgul olmalarını sağlar. Faydalı işlerde yaz tatili onlar, aileleri ve toplum için, her biri kendi eğilimlerine ve yeteneklerine göre

 Eğitim faaliyetleri

 Katar Eğitim, Bilim ve Toplum Geliştirme Vakfı inisiyatif aldı ve Temmuz ayı boyunca üniversite öncesi öğrenciler için Education City yaz kampının ilkini düzenleyeceğini duyurdu. Bu program, Katar Vakfı'ndan ve yurtdışından bir grup ortak sunar ve faaliyetleri sınıflarda ve etkinliklerde cinsiyet ayrımını dikkate alır ve kamp, ​​programlar, atölyeler ve etkinlikler sağlayacak (18) kuruluşun katılımıyla gelir. yaz, öğrencilerin yeteneklerini geliştirme ve yükseltme, yetenekleri keşfetme ve iyileştirme, yaratıcı enerjileri vurgulama, bir mükemmellik, yenilikçilik ve işbirliği kültürünü teşvik etme ve rolü vurgulama. katılan tarafların

 eğlenceli ve kullanışlı

 Her şeyden önce Khalifa Bağımsız Erkek Ortaokulu'nun lisans sahibi ve müdürü Khalifa Al-Mannai, tatilin öğrencinin hakkı olduğuna şüphe yok, ancak tüm gün değil diyor. her gün bir yorgunluk evresinden geçmedikçe kendini rahat hisseder ve tatilin zevk ve faydanın bir arada olması için şu konulara odaklanmamız gerekir, önce Sağlık herkes için bir gerekliliktir ve en değerli şeydir. Öğrencimiz tatil boyunca sağlıklı bir spor yaparsa bunun olumlu yansımaları olur.

 Khalifa sözlerine şöyle devam ediyor: “Önce psikoloji, böylece iş başlar ve vücudu spora alışır ve amaçlı bir şekilde rekreasyonel aktivite uygulamasının öğrenciye fayda sağladığını ve böylece toplu olarak sosyalleşme yeteneğinden yararlandığını ekler. , mobil ve elektronik oyunlardan uzak ve üçüncü nokta seyahatte Amaçlı ve mümkünse bir umre gezisi veya uluslararası üniversiteleri ziyaret etme gezisini kastediyoruz ve en önemli şeyi unutmuyoruz ki bu aile için fırsattır. özellikle yukarıda sayılan şeyler öğrenci tarafından okul günlerinde zaman darlığından dolayı özgürce yapılamadığı için televizyon izlemekten uzakta modern ve eğlenceyi sağlayacak şekilde bir araya toplanmak Tatilin güzelliği işin ardından uzun bir dinlenmenin gelmesidir. , ve isteğe bağlı dersler, öğrencinin yararlanabileceği gençlik merkezlerinde, tatilin tamamen iptali değil, öğrenci için zevk ve fayda arasında büyülü bir karışım olması şartıyla yapılmalıdır.

 Al-Wakra Bağımsız Erkek Ortaokulu Müdürü Muhammad Al-Emadi ise öğrencilerin tatilden yararlanmaları ve faydalı kültürel, spor ve eğlenceye zaman ayırarak tatilden nasıl yararlanabilecekleri hakkında bir dizi eğitici tavsiye verdi. faaliyetler, geç uyumaktan, okumaktan ve öğrenmekten uzak durmak, gençlerin enerjilerini gönüllü ve sosyal çalışmalarda kullanmak, başkalarının yararına ve bunu yapan kişi, rahatlık, dinginlik, özgüven ve duygulanma duygusu kazanır. memnuniyeti, hedeflenen etkinlik ve etkinliklere katılmak, bilgisayar veya dil alanında faydalı eğitim kurslarına kaydolmak, üniversitelere kabul için gerekli şartları yerine getirmek, ikinci döneme hazırlanmak ve her birimiz için okulda öğrenci olup olmadığı ya da üniversitede, hatta bir çalışan, geleceğini planlamak için açık, uzun vadeli bir planla, zamanını nasıl planlayacağını ve özellikle yaz tatili sırasında, eğer yapabilirsek, bunu iyi değerlendirin, bu plan ve projeleri uygulayın ve hedeflerimizi gerçekleştirin ve bu bir iyileştirme davetidir. Pişmanlığın faydasız olduğu yerde pişmanlık

 eğlencenin gerekliliği

 Buna karşılık, vatandaş Khalifa Al-Mahasna, yaz tatilinin bir okul aşamasından diğerine farklılık gösterdiğini, örneğin, ilk ve ortaokul öğrencilerinin yaz tatilinin ortaokul öğrencilerinden farklı olduğunu, bu nedenle ilk ve orta öğrenciler için önemli olduğunu söylüyor. vasi bu öğrencilerin atmosferini değiştirir, yani onları parklara götürür veya yurtdışına seyahat eder, en azından onları yıl boyunca etkileyen sınavlar, çalışmalar, sabah vardiyaları, yorgunluk ve uykusuzluk ortamından rekreasyon ve tatil keyfine taşır, ister otellerde ister dahili veya harici turistik tatil yerlerinde rezervasyon yaptırarak ve daha sonra yeterlik kurslarına onlarla başlayarak ve dışarı çıkamaz.Öğrenciler, uykusuzluk çekmelerine ve uykusuzluk çekmelerine ve Yorgunluk İlkokul ve ortaokul öğrencileriyle ilgili ve burada öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine yardımcı olacak eğlence ve eğitim programları sunarak gençlik merkezlerine bir rol verilmeli.

 Sahnenin önemi

 Lise öğrencilerine gelince, Al-Mahasna durumun farklı olduğunu ve burada ciddiyetin başladığını ve lise öğrencisinin üniversite aşamasına geçeceğini bilmesi gerektiğini, bu yüzden kendini eğitmesi ve çalışmasına yardımcı olacak dersleri alması gerektiğini söylüyor. örneğin üniversitede, bazıları tatil dönemini İngilizce dilindeki seviyesini güçlendirmek için kullanabilir Özellikle dil bilgisinin ve hatta İngilizceye hakimiyetin çok önemli hale geldiği üniversitenin kapılarında olanlar için, özellikle Katar'da veya yurtdışında üniversite eğitiminin birçok disiplinde tamamen İngilizceye bağlı olduğunu ve bir işte çalışacak çalışanın seçilmesinde önceliğin İngilizce bilen ve bilenlere verildiğini biliyorsak, Bilgisayarın bilimsel, pratik ve sosyal hayatımız üzerinde bir tiran haline geldiği ve birçok enstitünün özellikle yaz tatillerinde bu alanda eğitim kursları verdiği ve birçok alanda uluslararası akredite sertifikalar sunduğu konusunda ikisi de aynı fikirde değil. Bu uçsuz bucaksız bilim ve teknoloji denizinden, bu kurslara kayıt yaptırarak bu güzel ve önemli alanda kendimizi geliştirmemiz gerekmektedir.

 Dağıtımdan Ayrıl

 Öğrenci Saad Al-Fahidi, tatil döneminde, liseyi bitirdikten sonra doğru seçime hazırlanırken, üniversiteler için birçok kurs ve kurs aldığını söylerken, şöyle devam ediyor: "Açıkçası devletin eğitim kurumları bize bu konuda eğitim veriyor. bu kursların birçoğunu üniversite aşamasına hazırlamak için, buna ek olarak, izin verilen tatil döneminde tamamlamak için mümkün olduğunca çok saat zorunlu gönüllü çalışma biriktirmeye çalışıyorum ve ailemle birlikte eğlenmeye istekliyim. Al Fahidi, bir günden fazla süren yaz tatili döneminde bir kişinin birden fazla görevi yerine getirebileceğini teyit ediyor.Üç ay önce, yaz tatilini kurslar, bilimsel kurslar, spor ve eğlence etkinlikleri arasında dağıttığını belirten Al Fahidi, , diyor ki: Tatil tamamen oyun ve eğlence değil, ancak ciddiyet ve çalışkanlık için zamanlar var.

 Hayırlı olsun, zirvede görüşürüz

من فضلك سجل دخولك أو قم بتسجيل حساب للإجابة على هذا السؤال

1 إجابة واحدة

بواسطة طالب عالمي (8.7ألف نقاط)  
0 تصويتات

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته ❤️ 

مساء الخير ❤️ 

منشوور رائع اخي 

استمر....

بالتوفيق ❤️⁦(✿^‿^)⁩ 

بواسطة طالب محترف (3.8ألف نقاط)  
و عليكم السلام و رحمة الله و بركاته
مساء النور
شكراً جزيلاً لك
إن شاء الله
و لك أيضاً
117 Online Users
0 Guest 117 Member
Today Visits : 25631
Yesterday Visits : 65156
Total Visits : 45691051

25.4ألف أسئلة

124ألف إجابة

154ألف تعليقات

29.6ألف مستخدم

مرحبًا بك إلى Taleek Discussion، مناقشات طليق - حيث يمكنك طرح الأسئلة وانتظار الإجابة عليها من المستخدمين الآخرين. تذكر اننا هنا جميعا لمساعدة بعضنا البعض فيرجى الالتزام بقوانين وارشادات المنتدى حتى نبقي عائلة طليق نظيفة وانتاجية - لا تنسى التصويت للاجابات الصحيحة والتصويت بالسلب للاجابات المضللة او المخالفة
add
لعبة السجن
...