First time here? Checkout the FAQ!
x

الملاحظات

Sen ve şefkatli reenkarnasyon yok: Empati psikolojisi ve bu bazen belirsiz duygu labirentler bir yolculuk

في تصنيف اللغه التركيه
بواسطة طالب محترف (3.8ألف نقاط)  
+3 تصويتات
77 مشاهدات

Kullanışlı bir kısaltma olarak aceleniz varsa size küçük bir örnekle anlam farkını anlatabilirim: Bir başkasına, diyelim ki arkadaşınıza, bir durumun talihsizliğini dile getirdiğinizde, sempatik ve aşırısınız. sempati, kendini tam olarak üzgün kişinin yerine koymaktır.Onun şanssızlığından çıkmış gibi davranıyorsun, kelimenin tam anlamıyla onun yerindeymişsin gibi davranıyorsun. Aceleniz yoksa, lütfen makaleyi okuyun.

 Empati ve aşırı empati arasındaki fark

 Empati, bir kişinin duygularını hissetmeyi ve ne hissettiğiyle ilgili endişelerini ifade etmeyi içerir.Üzüntüye, karşımızdaki kişinin daha iyi ve daha mutlu olması için içsel bir arzu da eşlik edebilir. Örnek: Kanser olan arkadaşınızı teselli edip “Merak etme dostum kemoterapi bu konuda yardımcı olur, güçlü ol ve ben yanındayım” dersen

 Empati, uzun vadede üzerinizde önemli bir etki bırakmayan anlık bir özellik veya duygular olarak karakterize edilir, yani biriyle paylaştığınız sempati duygularının geçmişte aynı duyguları yaşadığınız anlamına gelmediği ve temele dayanmadığı anlamına gelir. paylaşılan deneyimlerde, yalnızca kısa bir süre için kişinin üzüntüsünü paylaşır ve onu rahatlatmaya çalışırsınız.

 Empati ve Hipersempatik

 Farkı göstermek için gerçekçi örnek

 Hayvanlarla empati kurabilirsiniz ama onlarla gereğinden fazla empati kuramazsınız, çünkü dediğimiz gibi aşırı empati, diğer kişinin ne hissettiğini tam olarak hissetmek için paylaşılan deneyimlere ihtiyaç duyar ve bu hayvanlarla mümkün değildir çünkü siz sadece “insan”sınız, ama siz “insan olarak” sadece Animal ile empati kurabilirsiniz.

 Psikologlar empati ve aşırı empati hakkında ne diyor?

 Empati ve aşırı empati, her ikisi de yararlı ifade araçlarıdır, çünkü hepimiz birinin duygularını tam olarak düşünmesini veya hissetmesini isteriz.

 Ama sempatiye gelince, ve anlamını anladığımız gibi, uzun vadede, kişiye sempati duymaktan daha fazla önemsemek anlamını benimseyebilir ve bu, sempatik ile muhtaç arasında bir boşluk yaratır, çünkü siz hissetme noktasında, ama sen geçmiyorsun - ya da geçmedin - olan biteni O onun içinde, bu yüzden şanslısın, o şanssız ve eziyetliyken fark edilmeden geçecek ve bu hiçbir erkeğin tercih etmediği bir şey. , ona umut eksikliği ile yüklü bir umutsuzluk hissi verir.

 Psikologlar empatinin önemine dikkat çekerler çünkü kendinizi diğer kişinin dünyasına koyarsınız - gerçekte kim olduğunuzu hatırlasanız bile - şefkatle hareket etmek ve üzgün olan, dürüst ve ciddi ilişkiler kurmak için gerekli olan kişiyi kucaklamak gerekir, çünkü Kendimizden çıkarız ve diğer kişinin yerinde oluruz. Bu nedenle, aşırı sempati, diğerinin, onun hissini gerçekten nasıl hissettiğimizi hissetmesini sağlar, yani, onu uydurmak zorunda değiliz, ama insanlar bunu bizde dürüstçe görüyorlar.

 Farklı insan gruplarında empatimizin görülme sıklığının artmasıyla birlikte, bilim adamları, daha kalıcı ilişkiler kurma riskiyle karşı karşıya olduğumuzu, o kadar güçlü olduğumuzu söylüyorlar ki, örneğin, kızgınlık veya kötü muamele hissettiklerinde diğerleri varlığımızı talep ediyor. Tavsiye vermenin aşırı empatinin bir numaralı düşmanı olduğunun farkında olun: “Acı dünyamızda bize sempati duyuyor musunuz? O yüzden kendinizi rahatlatmak için o yıpranmış cümleleri söyleyerek kendinizi daha iyi hissettirmeye ve teselli etmeye çalışmayın", evet öyle düşünüyorlar. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 Aşırı empati kullanamazsınız, empati rolünü oynayamazsınız, çünkü bilim adamları insanların bu özelliği çocukluktan göstermeye başladıklarına ve ergenlik döneminde gelişebileceklerine inandıkları için ve aşırı empati, benzeyen insanları bulan insanlarda yüceltilir. ailelerinden, akrabalarından, hatta cinsiyetlerinden veya etnik kökenlerinden gelen insanlarla karşılaştırıldığında, kendilerine benzeyenlere daha fazla empati göstermeye başlarlar, önemli olan bu kişiyi kendileri gibi görmeleridir.

 Şimdiye kadar, aşırı empati veya empatinin normal empatiden daha fazla önem kazandığını fark ettik ve bu gerçekten daha önemli, aşırı empatinin türleri var ve avantajları olduğu gibi olumsuz yönleri de çok.

 Empatinin Tehlikeleri: Aşırı Empati Neden Sağlıksız Olabilir?

 Türlerinden birini alırsak ve ilk bilişsel tür olmasına izin verirsek, tanımı gereği, gerçek anlamda empatiye sahip olmadan bilişsel empati gösterebilirsiniz, örneğin, cellatlar, insanlara zarar vermenin en iyi yollarını bilmek için bilişsel empatiye ihtiyaç duyarlar. kırbaçlanmış ve onlara karşı herhangi bir empati olmadan ve bu empati fikrine aykırı değil mi?

 Duygusal empatiye gelince, iyi olabilir ve kötü bir dönüş alabilir, iyi çünkü başkalarının duygularını kolayca hissetmek ve anlamak anlamına gelir ve bu, doktorlar veya hemşireler gibi duygusal mesleklerde bile arzu edilir, Hastalarına, olası oldukları yerde uygun şekilde yanıt verebilmeleri için Hasta, doktora aşırı duygusal bir bağlılık hisseder ve bu onun iyileşmesine yardımcı olur, çünkü doktorunun durumunu anladığını düşünür ve bu nedenle doktorun sözlerini dinler. ve tavsiyeye uyar

 Bu duygular bizi bunalttığında, bir parçamız haline geldiğinde ve yorulduğunda, bazı hemşirelerin veya doktorların, belki de aşırı empatiye karşı koruma benimsemelerinin bir sonucu olarak kayıtsız veya katı hale geldiği noktaya kadar kötüleşmeye eğilimlidir ve bu nedenle bilim, doktorlara şunları tavsiye eder: Bu durumlarda kendini kontrol etmeyi öğrenirler Öte yandan, yıkılmamaları veya kalpsiz kalmamaları için kendilerini kontrol etme görevleri vardır.

 "Şefkatli" tipi takip etmeye çalışarak aşırı empati türlerini dengeleyebiliriz, çünkü bu daha mantıklı ve faydalıdır. Ama her halükarda, her şeyin "fazlası" aşırıya kaçan kişinin aleyhine olacaktır ve empati hayatlarımıza anlam katarken, yanlış yapmak bize zarar verebilir. Aşırı empatinin başlıca tehlikeleri aşağıdadır

 Aşırı empati, yanlış yerleştirilmiş öfkeye yol açabilir

 Aşırı sempatimizden dolayı değer verdiğimiz kişinin yakın tehlikede olduğunu anladığımızda veya belki de sadece "aşırı sempatimiz yüzünden" bunu hissettiğimizde, bu bizi ciddi ve feci şekilde kızdırabilir.

 Küçük bir örnek, aşırı empatinin ne kadar sorunlu olabileceğini size gösteriyor: Diyelim ki, bir erkek - ya da bir kadın - 10 yaşındaki kızınızla birlikte halka açık bir toplantıda duruyorsunuz ve gündelik kıyafetler içinde iri, kilolu bir adamın olduğunu fark ettiniz. ondan daha fazla şüphelenmenize neden olan, kızınıza bakıyor. Adam hareket etmemiş ve hiçbir ifade vermemiş, belki de sadece dolaşırken, şu anda aklınızdan sizi kızdıracak binlerce senaryo geçiyor, sırf onun kızınıza ne yapacağını "düşündüğünü" anlayışla karşıladığınız için. zarar olarak.

 Aşırı sempatik misin? Bu yüzden paranıza elveda deyin

 Psikologlar uzun yıllar boyunca, hayat birikimlerini rastgele ihtiyaç sahibi bireylere bağışlayarak kendilerinin ve ailelerinin refahını tehlikeye atan aşırı empatiye sahip birçok hasta vakasını rapor ettiler ve rastgele ile ihtiyaç sahiplerine bağışın gerekli olduğunu kastediyoruz. insani bir eylem Evet, ama her biri yeteneğine göre, değil mi? Yani burada aşırı sempatik olan ve sahip olduklarını temel ihtiyaçları yerine bağışlamayı tercih eden, başkalarının başına gelen her talihsizlikten kendilerini sorumlu hisseden, sanki sahip olduklarından suçluymuş gibi, başkaları yaptıkları için suçlu olanlardan bahsediyoruz. aynısı yok

 Aşkı aşırı sempatiyle karıştırmak ilişkilere zarar verir ve onları bitirebilir

 Psikologlar, aşk duygusunun aşırı empatiyle karıştırılmaması konusunda uyarıyorlar, çünkü aşk herhangi bir ilişkiyi iyi veya kötü yapabilir ve eğer kötüyse onu tedavi edebilir, ancak empati bunu yapamaz, ancak aşırı empati gergin ilişkilerin sonunu hızlandırır.

 Aşırı empati sonunda genel yorgunluğa yol açabilir

 Fiziksel, psikolojik ve duygusal yorgunluk, sonunda her şeyden bıkacaksınız, şokların, krizlerin, üzüntülerin ve sefaletlerin tekrarı sonunda fiziksel yorgunluğa yol açacaktır. Bir rehabilitasyon ve travma danışmanı olan Mark Stepnicki, duygusal yorgunluğu ve çeşitli krizlerde uzun süreli kişisel katılım olduğunda empatinin yaşadıklarını belirtmek için “sempatik stres” terimini kullandı.

 Sonunda

 Psikoloji profesörleri, bu eğilimlere sarılmak yerine, aşırı empatiyle mümkün olduğunca az gitmemiz gerektiğini, insanın düşünmediği tehlikeler nedeniyle, belki de empati aracı olarak şefkatli empatiye başvurmak daha iyidir, en azından yapar. bir çözüm düşünüyorsun

 Çok empatik bir insan olmanın sizi olumsuza çevirebileceğini hiç düşündünüz mü?

من فضلك سجل دخولك أو قم بتسجيل حساب للإجابة على هذا السؤال

1 إجابة واحدة

بواسطة طالب عالمي (8.7ألف نقاط)  
0 تصويتات

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته ❤️ 

iyi akşamlar ❤️

 aferin kardeşim

 devam et kardeşim

 İyi şanslar ❤️(✿^‿^)

بواسطة طالب محترف (3.8ألف نقاط)  
Teşekkür ederim
İnşallah
110 Online Users
1 Guest 109 Member
Online Members
Today Visits : 33168
Yesterday Visits : 36321
Total Visits : 45633497

25.4ألف أسئلة

124ألف إجابة

154ألف تعليقات

29.6ألف مستخدم

مرحبًا بك إلى Taleek Discussion، مناقشات طليق - حيث يمكنك طرح الأسئلة وانتظار الإجابة عليها من المستخدمين الآخرين. تذكر اننا هنا جميعا لمساعدة بعضنا البعض فيرجى الالتزام بقوانين وارشادات المنتدى حتى نبقي عائلة طليق نظيفة وانتاجية - لا تنسى التصويت للاجابات الصحيحة والتصويت بالسلب للاجابات المضللة او المخالفة
add
لعبة السجن
...