First time here? Checkout the FAQ!
x

الملاحظات

Yeni bir beceri öğrenmenin 8 önemli faydaları

في تصنيف اللغه التركيه
بواسطة طالب محترف (3.8ألف نقاط)  
+3 تصويتات
392 مشاهدات

Bir dizi nedenden dolayı yeni beceriler öğrenerek, bazen işlerimizin mesleki gelişimine ayak uydurmak veya modern teknolojik teknolojilerin avantajlarını elde etmek için yeni becerilere ihtiyacımız vardır, yeni bir beceri öğrendiğinizde, faydalar pratikte bir beceri olmanın ötesine geçer. Yeni bir beceri öğrenmenin en önemli faydaları şunlardır:

1. Beyin kimyası değişimi

Beyin yapısı, çok sayıda görevde performansı artırmaya yardımcı olan miyelin adı verilen beyaz bir maddeye sahiptir. Yeni bir beceriyi uygulayan ne kadar çok insan öğrenirse, beyindeki miyelin yoğunluğu o kadar yüksek olur, bu da daha iyi ve daha hızlı öğrenmeye yardımcı olur ve bireyde bireysel yeteneklerin ve yüksek düzeyde zekanın gelişmesine katkıda bulunur.

2. Öğrenme hızınızı artırın

Yeni bir beceri öğrenmenin yararları

Yeni bir beceri öğrenmek, zaman içinde daha hızlı bir şeyler öğrenmenize yardımcı olur. Beyindeki nöronları uyararak, daha fazla sinir yolu oluşur ve yeni bilgiler aldıkça elektriksel dürtüler daha hızlı ilerler. Ne kadar çok iz oluşursa, nabızlar o kadar hızlı olur ve yeni bilgileri o kadar hızlı anlarsınız.

3. Yeni beceri ile daha önce öğrendiğiniz beceriler arasında bağlantılar yapın

Yeni bir beceri öğrenmenin bir parçası, bu beceriyi daha önce bildiğiniz bilgi ve becerilere bağlamaktır. Önceki bilgi bilgisi, onu yeni bilgilere bağlamanıza yardımcı olur ve zihninizin hissetmeden yaptığı becerileri istemsizce birbirine bağlar, eskisinden daha kısa sürede daha fazla yeni beceri öğrenmenizi kolaylaştırır ve tekrar tekrar pratik yaptıkça ve daha fazla beceri ve yeni şey öğrendikçe daha hızlı ve daha fazla öğrenilebilir hale gelirsiniz.

4. Daha ilginç bir insan olacaksınız

İyi deneyimli bireyler, daha fazla ortak noktası olan diğer kişilerle ilişkileri açısından daha iyi zaman geçiriyorlar. Çok fazla öğrenme, sosyal ilişkileri daha hızlı kurabilen ve farklı insan türlerinin motivasyonlarını ve fikirlerini anlayabilen, sizi daha ilginç hale getiren, başkalarını çeken ve ilişkileriniz geliştikçe ve derinleştikçe yaşam kalitenizi artıran son derece sosyal zekalı bir kişi yapar.

5. Can sıkıntısıyla savaşın

Yeni şeyler öğrenmek, kolayca sıkılmamanız için ilgi seviyenizi yüksek tutar ve daha derine inmek istediğiniz şeylerle ilgili her şeyi yeni ve sürekli öğrenme tutkunuzu arttırır ve aynı şeyleri tekrar tekrar yapmak monoton ve oldukça sıkıcı hale gelebilir, ancak yeni bir beceri öğrenmek monotonluk döngüsünü kırar ve can sıkıntısının ortaya çıkmasını önler ve sizi normal konfor alanından çıkararak can sıkıntısının olduğu bir bölgeye götürür. Mükemmelliğe ve farklılığa daha açık olduğunuz yeni yerler

6. Daha değiştirilebilir olun

Yeni bir şey öğrendiğinizde, zihniniz değişir, etrafınızdaki birçok şey hakkındaki algılarınız değişir ve olayları mantıksal olarak daha anlayışlı ve analiz edersiniz, bu da bazen aniden gerçekleşen kaçınılmaz değişikliklere uyum sağlamanızı kolaylaştırır. Bu nedenle değişime uyum sağlamak ve konfor alanından güvenli bir şekilde çıkmak başlı başına bir beceridir ve yaşam deneyiminiz ne kadar çeşitli ve farklı olursa, değişime uyum sağlamanız o kadar kolay olur.

7. Demans ve erken Alzheimer'dan kaçınabilirsiniz

Yeni bir beceri öğrenen insanların demans ve erken Alzheimer geliştirme olasılığı daha düşüktür, çünkü yeni beceriler öğrenmek miyelininizin beyninizden alınma oranını azaltır, bahsettiğimiz bir madde daha hızlı öğrenmenize ve bilgiyi daha iyi kabul etmemenize yardımcı olur, böylece tutku ve canlılıkla yeni beceriler öğrenen insanlar zihinlerine miyelin çıkarma fırsatı vermezler ve sinir yolları yeni nabızlara ve daha sonra hayattaki yeni ve farklı olaylara hazırdır.

8. Başarı ve gurur duygusu

Yeni beceriler öğrenmenizi artırmak, kendinize karşı artan gurur, memnuniyet ve iç huzurunuzla doğru orantılıdır, çünkü birçoğumuz bazen günlük rutinlerini sık sık acı bir şekilde uygulamak için umutsuz hissederiz, yeni beceriler öğrenmenin rutin engeli aşmasını ve hayatınızda daha iyi hissetmeniz ve daha başarılı hissetmeniz için özgüveninizi arttırır, kendinizden memnun olmanızı ve daha fazlasını yapmanız ve daha fazla öğrenmeniz için sizi motive edecek kadar gurur duymanızı sağlar.

Şimdi, yeni bir beceri öğrenmek istiyorsanız, önce tutkunuzu tanımlamalı ve kendinizi en çok heyecanlandırdığınız şeyi seçmeli, sonra onu aramalı ve ondan öğrenebileceğiniz kaynakları görmek için kendinizi eğitmelisiniz ve bu şekilde tutkunuzun yolundaki ilk adıma başlamak için tamamen hazır ve kolay bir şekilde hazır olacaksınız.

İyi şanslar, zirvede görüşürüz.

من فضلك سجل دخولك أو قم بتسجيل حساب للإجابة على هذا السؤال

1 إجابة واحدة

بواسطة طالب عالمي (8.7ألف نقاط)  
0 تصويتات

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته ❤️ 

iyi akşamlar 

Harika bilgiler 

Allah sizi en güzeliyle mükafatlandırsın ❤️ 

بالتوفيق ❤️⁦(✿^‿^)⁩ 

149 Online Users
0 Guest 149 Member
Today Visits : 18431
Yesterday Visits : 60675
Total Visits : 45744489

25.4ألف أسئلة

124ألف إجابة

154ألف تعليقات

29.6ألف مستخدم

مرحبًا بك إلى Taleek Discussion، مناقشات طليق - حيث يمكنك طرح الأسئلة وانتظار الإجابة عليها من المستخدمين الآخرين. تذكر اننا هنا جميعا لمساعدة بعضنا البعض فيرجى الالتزام بقوانين وارشادات المنتدى حتى نبقي عائلة طليق نظيفة وانتاجية - لا تنسى التصويت للاجابات الصحيحة والتصويت بالسلب للاجابات المضللة او المخالفة
add
لعبة السجن
...