First time here? Checkout the FAQ!
x

الملاحظات

Zihinsel şans akmasına izin verme

في تصنيف اللغه التركيه
بواسطة طالب محترف (3.8ألف نقاط)  
+3 تصويتات
88 مشاهدات

Bir kez denediniz mi ve tam odağınızda olduğunuzu ve hemen ve herhangi bir çaba harcamadan ve hatta yorgunluğun şiddetinden çökene kadar başarıya devam etmek istemenizi sağlayan bir neşe derecesiyle bilgi edinebileceğinizi öğrendiniz mi? Hiç zihinsel olarak bu kadar odaklandığını hissettin mi? Bu duruma optimal öğrenme durumu, bazı bilim adamları ise "en yüksek performans" ve diğerleri "zihinsel akış durumu" olarak adlandırılır. Sorun şu ki, bu durum nadiren geliyor. Bu dava bir atölye çalışması, parlak bir kitap ya da heyecan verici bir ders olabilir. Size öyle geliyor ki, öğretim görevlisinin söylediği her kelimeyi anlıyorsunuz, ama onun ne söyleyeceğini bekliyorsunuz ve olağanüstü bir zihin berraklığı hissediyorsunuz.

Nasıl olur da bu zihinsel berraklık durumunu çağırır ve şansa bırakmazsınız?

Zihninizi istediğiniz zaman aktırmanın yolları

Başıboşunuzu kasıtlı hale getirin

 Şaşırmayın, zamanımızın yaklaşık% 50'sini psikologların bazı tahminlerine göre hayallerde dolaşarak geçiriyoruz, bu yüzden iptal edebildiğimiz sürece neden bu gezintiye olumlu bir şekilde yatırım yapmıyoruz?

Zihin neden dolaşıyor?

 Tüm görevler zihinsel güç gerektirir, ancak tam odak beynin enerjisinin büyük bir kısmını boşaltır, çünkü odak, dikkat dağınıklığına karşı koymaktan sorumlu frontal korteks de dahil olmak üzere, yaptığımız görevden daha keyifli işler yapmak için doğal dürtülerimizi kontrol eden ve bu ağın performansının, düşünmediğimiz zaman aktive olan beyin bölgeleri grubundan daha fazla enerjiye sahip olduğunu gerektirir. belirli bir şey hakkında ve bu, zihnin dolaşmaya başlamasını sağlayan bir yorgunluk hissine yol açar.

Füg enerjisinden nasıl yararlanırsınız?

 Psikoloji araştırmacıları, kasıtlı, planlı zihin dolaşmanın, zaman zaman hayal etmenin aksine, zihinsel akışa erişme ve aktif kalma yeteneğinizi geliştirebileceğini ve bunun tam tersi bir etkiye sahip olabileceğini söylüyor.

Harvard Üniversitesi'nde psikolog olan Paul Seely, "Görev kolaysa, kasıtlı zihin dolaşmak muhtemelen performansı etkilemeyecektir, ancak insanlara problem çözme ve planlama yeteneği gibi zihin dolaşmanın faydalarını toplama şansı vermelidir" diyor.

Bu, dikkat dağınıklığını, görevi yapmanızı engelleyen negatif enerjiden, bu göreve odaklanmanızı artıran pozitif enerjiye dönüştürmeniz olduğu anlamına gelir.

Seely, "Aklınızdaki başka bir sorunu çözmek gibi başarmak istediğiniz görevle ilgisi olmayan bir şey düşünün ve ardından ana görevinize geri dönün", diyor.

Uykunuzu alın

 Bilim adamları her zaman her gün yeterli miktarda uykunun tadını çıkarmanızı tavsiye eder, çünkü uyku yoksunluğu kaçınılmaz olarak zihinsel aktivitenizi etkileyecektir, ne kadar uyaran alırsanız alın. Bu yoksunluk, hafıza ve dikkat gibi bazı bilişsel işlevleri de etkiler

Nörologlar günde sekiz saatte almanız gereken uyku saatlerini belirler ve sürekli geceleri alamazsanız, ihtiyacınız olan uyku saatlerini tamamlamak için gün içinde kısa bir şekerleme yapmalısınız.

Çalışmalar, gün içinde kısa bir uykunun zihninizi zihinsel akışa ulaşmak ve görevlerinizi sonuna kadar yerine getirmek için yeterli enerjiyle şarj ettiğini göstermiştir.

Kısa bir süre için ve seyrek olarak yeterli uykudan mahrum kalmak, net olumsuz sonuçlara yol açmayabilirken, bu sonuçlar daha uzun süreler boyunca ve art arda tekrarlandığında performans ve ruh hali üzerinde net görünür.

Arada bir meditasyon yapın

 Oprah Winfrey, Ariana Huffington ve Jeff Weiner gibi birçok başarılı Amerikalı işadamı ve medya figürü meditasyonun etkinliğini ve zihni rahatlatma ve odaklanmayı artırmadaki önemini vurguluyor ve gittikleri şeyin geçerliliğine dair kanıtlar var.

Son çalışmalar, günde on dakika meditasyon yapmanın stres ve endişe duygularınızı azalttığını ve daha fazla odaklanmanızı sağladığını doğruladı.

Mengran, "Zihinsel uyanıklık kaygı ve stresin üstesinden gelmek için yeterlidir ve stresten, tekrarlayan düşüncelerden ve odaklanma eksikliğinden muzdarip insanlar için öğrenme, ödevleri tamamlama ve hatta işleri güvenli bir şekilde gerçekleştirme yeteneklerini olumsuz yönde etkileyebilir" diyor.

Ain Şems Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Hamdi Ebu Sunna, bu çalışmaları destekliyor ve şöyle diyor: "Zihinsel uyanıklığa ancak meditasyon egzersizleri uygulayarak zihni temizleyarak ulaşılabilir, ancak olumlular üzerine inşa edilen sıralı birlikteliğe dayanan pozitif bir meditasyon olması şartıyla.

Meditasyonun olumlu etkisi, doğanın kucağında uygulandığında, derin nefes egzersizleri eşliğinde artar ve bu da beyne giden oksijen miktarını arttırır.

Dikkat dağıtıcı şeylerden uzak durun

 İstatistiklerden biri, sadece bir dakika içinde Facebook'ta yaklaşık 3,3 milyon gönderi yayınlandığını, Instagram'a 65.972 fotoğraf yüklendiğini, WhatsApp'ta 29 milyon mesaj gönderildiğini ve Twitter'da 448.800 tweet yazıldığını gösterdiği için şu anda en yaygın dikkat dağıtıcı şeylerden biri sosyal ağdır. Bu sayılar, sosyal medyanın ne ölçüde yayıldığını ve insanların bağımlılık noktasına kadar bununla meşgul olduğunu özetleyebilir.

Yeterince su içtiğinden emin ol.

 Genel olarak çok fazla su ve sıvı içmek, odaklanmaya ve dikkatsizliği azaltmaya yardımcı olan en önemli faktörlerden biridir. Amerikan Beslenme Dergisi tarafından 2012 yılında yapılan bilimsel bir çalışma, vücuttaki dehidratasyonun, ne kadar basit olursa olsun, susuzlukla işaretlenmiş hissetmesine yol açmasa da, odaklanma eksikliğine yol açabileceğini ortaya koydu.

Bu nedenle, uzmanlar konsantrasyonu artırmak için çok fazla su ve sıvı içmenizi tavsiye eder. Bu bağlamda, Amerikan Ulusal Tıp Akademisi, erkekler için günlük yaklaşık 12,5 bardak ve kadınlar için günde yaklaşık dokuz bardak su ve sıvı ihtiyacını belirler.

Su eksikliğinin enerji ve aktivite seviyenizde bir düşüşe neden olduğunu belirtmek gerekir, düşük düzeyde hafıza, zihinsel uyuşukluk ve zayıf konsantrasyon ile kendini gösteren zihinsel sis, yeterli miktarda içmek sizi uzun vadede bile zihinsel netlik ve yüksek konsantrasyon durumunda tutar.

Düzenli egzersiz yapın

 Egzersizin faydalarının fiziksel ve psikolojik yönlerle sınırlı olmadığı, aynı zamanda bunların ötesine zihinsel yönüne de gittiği sizin için bir sır değildir. Odaklanmayı ve yaratıcılığı artırmaya yardımcı olur

Bu nedenle, konsantrasyonda zayıf hissettiğinizde, yerinizden hareket edin ve her türlü hareketi yapın, masanızı düzenleyin, yürüyün ve hareketleri çeşitlendirebiliyorsanız, bunu yapmaktan çekinmeyin.

Birçoğu bu gerçeği fark eden ve düzenli olarak egzersiz yapan ünlüler, zihinsel akışlarını ve yaratıcılıklarını artırmak için, bu ünlüler arasında en önemli sosyal paylaşım sitesi "Facebook"un sahibi Mark Zuckerberg var ve Mark'ın sporun önemine olan inancı kişisel pratiğiyle sınırlı değil, çalışanlarından daha büyük bir başarı elde etmek için kullanabildi. : 2015'te Facebook'un Kaliforniya merkezinin çatısında yarım mil döngüsü oluşturdu, böylece işçiler yürürken toplantılar düzenleyebiliyorlardı.

İyi şanslar, zirvede görüşürüz.

من فضلك سجل دخولك أو قم بتسجيل حساب للإجابة على هذا السؤال

1 إجابة واحدة

بواسطة طالب عالمي (8.7ألف نقاط)  
0 تصويتات

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته ❤️ 

iyi akşamlar ❤️ 

çok güzel ve faydalı bilgilerdir Tebrikler

 İyi şanslar ⁦(✿^‿^)⁩ ❤️ 

بواسطة طالب محترف (3.8ألف نقاط)  
و عليكم السلام و رحمة الله و بركاته
Teşekkür ederim çok sağol abla
İyi şanslar
168 Online Users
0 Guest 168 Member
Today Visits : 3773
Yesterday Visits : 60675
Total Visits : 45729845

25.4ألف أسئلة

124ألف إجابة

154ألف تعليقات

29.6ألف مستخدم

مرحبًا بك إلى Taleek Discussion، مناقشات طليق - حيث يمكنك طرح الأسئلة وانتظار الإجابة عليها من المستخدمين الآخرين. تذكر اننا هنا جميعا لمساعدة بعضنا البعض فيرجى الالتزام بقوانين وارشادات المنتدى حتى نبقي عائلة طليق نظيفة وانتاجية - لا تنسى التصويت للاجابات الصحيحة والتصويت بالسلب للاجابات المضللة او المخالفة
add
لعبة السجن
...