First time here? Checkout the FAQ!
x

الملاحظات

İngilizce dil sınavlarına nasıl hazırlanılır

في تصنيف مدونين طليق
بواسطة طالب محترف (3.8ألف نقاط)  
+5 تصويتات
87 مشاهدات

Sınavda görüneceksin. Müfredatta, örneğin bir birim sınavının mı yoksa tüm konuyu kapsayan tam bir testin mi bir özeti olmalıdır?

Notlarınızı okuyun. Öğretmeninizin özel okumalardan daha önemli veya daha önemli gördüğü bilgiler hakkında genel bir fikir vermek için bölüm notlarınıza hizmet etmelisiniz. Kurs materyalini okurken veya önemli bölümler hakkında notlar alıyorsanız, bu notları ve parçaları da gözden geçirmelisiniz.

Bir çalışma kılavuzu oluşturun. Testin kapsayacağı kitabı (kitapları) incelerken, okuduklarını özetleyen notlar alın. Tam çalışma rehberinizi hazırlamak için önemli bölümleri gözden geçirebilir ve kitabınız veya kitaplarınız için önemli kişiler, yerler ve etkinlikler hakkında notlar alabilirsiniz.

Çalışma rehberinizi yazdıktan ve dağıtılan tüm notları ve çalışma materyallerini topladıktan sonra kendinizi test edin, makalenin herhangi bir bölümünü hatırlayabilmeniz için bu bilgileri gözden geçirmelisiniz. Test ve hafızayı inceleyerek materyal bilginizi test edebilirsiniz. Cevabı kapsayan veya engelleyen notlarınızın bir satırını okuyun ve notların ne dediğini bilmenizin mümkün olup olmadığını belirleyin (hile yapmadan)

Sınava girdin. Yoğun çalışma seanslarının ardından sınava hazır olmalısınız. Ancak, bilgileri bilmenin yanı sıra, sınava verimli bir şekilde nasıl gireceklerini bilmek yararlı olabilir. Çok seçenekli bir sınava girecekseniz, soruları sistematik olarak yanıtlamak çok kolaydır, böylece başarılı olma yeteneğinizi arttırırsınız.

Bölüm 2 / 4

Makale sınavına hazır olun

Sınav için kitabı tekrar oku. Yeterli zamanınız varsa, inceleneceğiniz kitabı veya kitapları yeniden okumak yararlı olabilir. Tüm kitapları gözden geçirecek zamanınız yoksa, en azından en zor kısımları yeniden okumalısınız.

Eski test sorularını gözden geçirin. Bir makaleyi test etmek için sizden tam olarak ne isteneceğini bilmeseniz de, daha önceki okumaların ve yaptığınız sınavların tamamlanmasına dayanarak iyi bir fikre sahip olmalısınız. Sınavda sizden ne isteneceğini tahmin ederseniz, daha verimli çalışabilir ve makalenizi sınavın bitmesinden çok önce çizebilirsiniz.

Olası sınav sorularını bekleyin. Sorulabilecek deneme sorularının türleri hakkında fikir edindikten sonra, bu bilgileri dikkate alarak geri bildirimlerinize ve çalışma materyallerinize göz atın. Geçmişte öğretmen makalesi soruları hakkında bildiklerinizi sorarak ve bu varsayımsal sorulara düşünceli ve anlamlı cevaplarınızı düşünerek potansiyel sorular tasarlamaya çalışın

Makale yanıtlarınızı evde çizin. Makale için bazı olası sorular tasarladıktan sonra, bilmeniz gereken bazı bilgileri kaydetmenize ve makaleyi en iyi nasıl düzenleyeceğinizi belirlemenize yardımcı olacak bu sorulara yanıtlarınızı çizmeyi deneyin.

Makale testini yaptır. Sınav materyalini inceledikten ve yazılı makalelerin ve eğitim makalelerinin potansiyel konularını ele aldıktan sonra, sınava girmeye hazır olmalısınız. Belirli bir süre içinde işe giderseniz ritmi kontrol etmeye çalışın ve cevaplamadan önce tüm soruları dikkatlice (talimatlarıyla) okuduğunuzdan emin olun

Bölüm 3 / 4

Çalışmanın daha iyi yollarını bulun

Notlarınızı yeniden yazın. Notlarınızı yeniden yazmak, sandalye ve okuma bilgilerini işlemenize ve kaydetmenize yardımcı olabilir. Ancak, notlarınızı yeniden yazarken, orijinal notlarınızın söylediklerini yeniden yazmaya ve özetlemeye dikkat etmeli ve bunları tam anlamıyla kopyalamamalısınız.

Bellek kartları yapma ve kullanma. Bunların kurulumu kolaydır ve çalışma için değerli bir araç olabilir. Terimleri, kavramları, adları, tarihleri ve önemli yerleri incelemek ve kaydetmek için bu kartları kullanabilirsiniz

Çalışma oturumlarınızı bölün. Sınavdan önce kirpiklerinizi yakmak isteseniz de, uzun ve stresli çalışma seanslarınız varsa fazla bilgi saklamazsınız. Bunun yerine, çalışma oturumlarını daha küçük ve daha yönetilebilir zaman bloklarına bölerek daha verimli çalışmalısınız.

Çalışma şeklinizi en iyi şekilde belirleyin. Geceleri kendilerini daha üretken bulan bazı gece baykuşları vardır. Öte yandan, sabah insanları iyi bir gece uykusundan sonra erken uyanmayı ve kahve ile çalışmayı tercih edebilir. Nasıl çalışırsanız çalışın, sizin için en iyisini belirlemek için farklı zamanları ve yerleri denemek önemlidir.

Bölüm 4 / 4

Sınav günü kendimi en iyi şekilde hissediyorum.

Geceleri rahat uyu. Sınavdan önce iyi bir gece uyumak önemlidir. Sizi uyarmak ve sınıfta uyanmak için kendinizi tanıtmalısınız, mümkün olan en kısa sürede başlamaya hazır

Sabaha iyi başla. Sınav günü kendinizi en iyi şekilde hissetmek için her zamanki sabah rutininize uymalısınız. Genellikle sabahları duş alacaksanız, kendinize bunu yapmak için yeterli zaman verin. Doğru sınıfta olduğundan emin olmak için sınavdan en az 15 dakika önce sınıfa gitmek için yeterince erken ayrılmaya dikkat etmen yeterli.

İhtiyacın olan her şeyi al. Sınav günü evden ayrılırken, sınav için ihtiyacınız olan her şeye dikkat etmelisiniz. İstediğiniz son şey, hiçbir şekilde hazırlanmadan kendinizi tanıtmaktır.

İyi şanslar, zirvede görüşürüz.

من فضلك سجل دخولك أو قم بتسجيل حساب للإجابة على هذا السؤال

1 إجابة واحدة

بواسطة طالب عالمي (6.6ألف نقاط)  
0 تصويتات

iyi akşamlar 

seni korusun kardeşim 

Teşekkür ederim 

بواسطة طالب محترف (3.8ألف نقاط)  
İyi akşamlar
Çok teşekkür ederim çok sağol
120 Online Users
0 Guest 120 Member
Today Visits : 30761
Yesterday Visits : 56116
Total Visits : 44200916

25.4ألف أسئلة

124ألف إجابة

154ألف تعليقات

29.5ألف مستخدم

مرحبًا بك إلى Taleek Discussion، مناقشات طليق - حيث يمكنك طرح الأسئلة وانتظار الإجابة عليها من المستخدمين الآخرين. تذكر اننا هنا جميعا لمساعدة بعضنا البعض فيرجى الالتزام بقوانين وارشادات المنتدى حتى نبقي عائلة طليق نظيفة وانتاجية - لا تنسى التصويت للاجابات الصحيحة والتصويت بالسلب للاجابات المضللة او المخالفة
add
لعبة السجن
...